Sallad, sol och skott

Oj vilken sommardag det varit idag och jag har grejat med plant, kratta och blommor ute. Det blev mycket tid för mig själv och det var skönt för det har varit fullt ös ett bra tag nu. Tidigt i morse åkte Veronica och Maike hem till Tyskland och det kändes lite vemodigt för de tjejerna var det lätt att tycka om! De var så glada, tacksamma och lätta att prata med och i morse kändes det konstigt att inte leta engelska ord. Vi pratade ingen svenska här hemma när tjejerna var med så igår när vi var i stan så blev det thank you i kassan på Lindex och på restaurangen började jag snacka engelska med servitören, jamen hallå! De har varit här en vecka , hur mår man !?

Den här salladen gjorde jag och tog med när vi var på “Borgen” och lekte igår men vi var så hungriga så kameran blev bortglömd. Jag tog med skinkan vi fått från Tyskland och den var precis så god som jag trodde. Getost, mjukostar, baguetter och dressing åt vi också till salladen i solskenet. Efter maten åkte vi till Sundsvall för tjejerna ville shoppa, det blev en lååång men rolig dag. 

BODABORGSALLAD
kallrökt skinka i skivor
1/2 huvud isbergssallad
1 mango
1 tråg körsbärstomater
1 tråg sockerärtor
1 paprika
4 dl kokt pasta
3 msk hackad gräslök/purjo/rödlök
3 msk olja
persillade, salt, peppar

Rör ned olja och kryddor med pastan.
Blanda det övriga med pastan och servera skinkan och ostar  vid sidan om.

De här har jag smakat på idag, ärtskott är saftigt och gott! Men de ska få växa på sig några dagar till innan de hamnar i min sallad. Jag fick tipset hos Mimmi så jag har bara petat ner vanliga gula “ärtsoppeärtor”, vattnat lite och satt en gladpack över. Ljust och varmt har lilla tråget stått och det såg ut som värsta jordbävningen när de grodde! Idag sådde jag en ny omgång.

Mina små körsbärstomater , Tiny Tim börjar växa till sig fast växthuset är inte helt klart ännu………ska jaga på mannen!
Jag kan inte se att det finns något som är viktigare än det (hi hi),  ja det ska vara mitt nya land då som ska grävas.
Annars är det kanske bra för mina armar att få gräva lite också……..

En kommentar

  1. Men vad kul att du provat med ärtorna! De ser så fina ut och visst är det gott.

    Verkar som mysiga tjejer du har haft på besök hos dig.

    Du har en utmaning som väntar hos mig, titta in till mig är du snäll.

    Ha en bra vecka,kram Mimmi

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*