Grillmiddag på altanen i varma vädret

Inte har jag softat och slöat i solen som jag tänkt, nej jag har lekt mullvad och grävt upp mina små land. Går det att utrota kvickrot? Några av rottrådarna följde jag så  långt att jag nästan hamnade hos grannen! Jag försökte gräva på gräsmattan där det nya landet ska ligga men det projektet fick jag lägga ner i brist på armmuskler. Det hinner inte bli klart nu i vår heller tyvärr så jag får nöja mig med de 2 pytteland jag har.

DAGENS MARINAD TILL 2 FLÄSKFILÈER
2 msk olja
2 msk soya
2 tsk rosmarin
2 tsk rökt paprika
2 msk grillkrydda

Frida skötte grillen perfekt för det gäller att inte grilla filé för länge så den blir torr och tråkig men hennes blev mjuk och rolig!

BAKAD POTATIS med kryddsmör
100g smör
1 stor klyfta vitlök
2 msk gräslök
1 msk persilja
salt och peppar
3 bamsiga bakpotatisar

….som jag la in i ugnen på 200° men1 timme räckte inte riktigt till att baka mina storpärer så där blev jag lurad. De både såg och luktade klart så jag stack inte ens i dem för att kolla men mosad med kryddsmöret så fick det gå…….

SALLAD
krispsallad
körsbärstomater
fetaost
kalamataoliver
lök
olivolja, salt, peppar

3 Kommentarer

 1. Vilka härliga bilder! 🙂

  Trevlig helg!

  Kram /Jasmine

 2. Ajdå, lika jobbigt varje gång man inte kollar så noga på hur färdiga potatisarna är. Turligt nog händer det inte så ofta. 🙂

 3. Tack Jasmine! Det blir bättre bilder när det är ljust på kvällarna märker jag.

  Trevlig helg till dig från mig!

  ALFAHANNA hädanefter kommer jag att kolla noga men jag blev lite sur!

  Ha det fint!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*