Tre röror till mina pitabröd

Vi ska äta pitabröd och kebabkött till middag idag och så här rörde jag ihop rörorna till det!

TOMATSÅS
1 burk körsbärstomater/krossade tomater
1 liten lök
1 grön chili
1 stor klyfta vitlök
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk chili&cacaokrydda
2 tsk honung
1 tsk salt

Fräs kryddor, lök och vitlök i oljan.
Tippa i tomaterna och låt allt puttra ihop tills du får den tjocklek du vill ha på såsen.
Den är god både varm och kall.

HUMMUS
1 kartong/burk kikärtor 380g
3 msk tahini
4 msk citronsaft
1/2 röd chili
1 klyfta vitlök
1 tsk malen spiskummin
1 dl olja
salt, peppar

Mixa allt i matberedare eller med stavmixer och tippa i lite vatten om du vill ha tunnare röra.
Om du inte har tahini så rosta 2-3 msk sesamfrön och blanda i istället.
Persilja eller något annat grönt blir fint i tycker jag för färgen är inte så lockande!

FETADIPP
2 dl turkyoghurt
50 g riven fetaost
salt, svartpeppar

Ja blanda ihop det där så har du en god röra!

Resten bloggar jag om efter maten!

En kommentar

  1. I tomatsåsen ser jag att du har lagt i chili & cacaokrydda. Jag har köpt denna krydda men inte provat ännu, men nu blir det säkert gjort.

    Ha en fin söndag,

    Nadja

    PS! Dina pitabröd ser ljuvligt goda ut

Lämna ett svar till I Nadjas kök Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*