Kerstins rabarberpaj från rutiga kokboken

Det har varit en jobbig dag idag…precis ett år sedan min pappa dog här hemma hos oss. Mamma och jag har varit till minneslunden och det var så fint där vid vattnet när solen sken. Jag har försökt tänka att han fick leva tills han blev 80 och hur orättvist och hemskt det är när unga människor dör men jag saknar honom som en tok ändå. Vi pratade om den sista tiden när vi skötte om honom och hur jobbigt det var men vi kom på en hel massa saker som vi ändå kunde skratta åt och det kändes bra mitt i alla tårar. 
Jag åkte till växthuset efter kyrksvängen och köpte lite fina blommor, planterade om plant, och svägerskan Maria drog med mig på en kvällspromenad så nu känns det lite bättre.
Svärmor bjöd på den här mumsiga pajen som jag inte kunde tacka nej till!

KERSTINS RABARBERPAJ
3 dl vetemjöl
150 g smör
3 msk vatten
FYLLNING
5o g smält smör
2 ägg
2-3 späda stjälkar rabarber i bitar
1 1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
3 msk hackad mandel

Blanda ihop pajdegen och lägg den kallt en liten stund.
Kavla sedan ut den i en pajform ca 25 cm diameter, spara en liten bit till toppen.
Nagga botten och förgrädda skalet i 200° i 15 minuter
Vispa ägg och socker och blanda allt det övriga till fyllningen.
Lägg den i pajskalet och kavla ut några remsor av pajdegen och lägg de  på toppen.
Grädda pajen i ytterligare 20 minuter i samma temperatur.
Vanilsås, grädde eller glass måste det vara till!

10 Kommentarer

 1. det känns som att alla gör rabarberpaj nu för tiden 😛 Man blir ju så sugen! 🙂

 2. Åh, gott med rabarberpaj!

  Jag förstår att det var en jobbig dag! ):

 3. Förståligt att det var en jobbig dag men det är bra att man ändå kan minnas de bra stunderna och det verkar som han hade ett långt och fint lev den tiden han levde 🙂

  Hoppas du får en fin lördag

 4. Kramar till dig Karin

 5. Föräldrarna ska ju alltid finnas där tycker man.

  Tyvärr så vill ju livet inte riktigt det, verkar som ni hade en fin dag trots omständigheterna..

  Det verkar vara rabarberyra, såg god ut

 6. Tråkigt med din pappa, men ni får tänka på alla trevliga stunder och minnen ni har tillsammans.

  Pajen ser god ut, måste verkligen testa med mandel i någongång. Men idag blir det nudelsallad, ska ta och göra dressingen du gjorde häromdam med, blir nog bra. Ha de bra!

  Emma

 7. Hej Karin!

  Det var ett tag sen jag var inne på din blogg, men nu tänkte jag hitta något gott med rabarbern som står och förväxer sig snart. Och så hittade jag Kerstins rabarberkaka. Den verkar bra, men vart tog rabarbern vägen? Den är väl i fyllningen antar jag- men hur mycket tar du? Jag ska försöka, med ganska lite rabarber. Så får jag se vad reaktionerna blir -burop eller applåder.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*