Pastasallad är lite ute nu tror jag men vem bryr sig? Jag tycker att det är gott och passar perfekt till goda salamikorvar, skinka och tjälknöl och det är precis vad som hamnade på studentbuffén. Jag förberedde kvällen innan och lät, paprika, tomater, skockor och lök ligga i dressingen över natten. Det är såklart gott med små söta körsbärstomater i också men det hade jag i grönsalladen.
Pastasallad
4 dl okokt pasta
2 paprikor
1 burk kronärtskockshjärtan
200g fetaost
8-10 soltorkade tomater
1 rödlök
kalamataoliver, gröna oliver
2 nävar ruccola
Dressing:
saft och skal av 1 citron
1/2 dl olivolja
1 klyfta riven vitlök
1 dl hackade örter persilja, timjan, oregano, basilika
salt, peppar
Grilla paprikorna tills de är svarta, lägg i burk med lock, skala när de kallnat lite och skär i bitar.
Koka pastan och låt den kallna.
Dela "skockorna" i kvartar och blanda ihop grönsakerna med pastan.
Oliverna hade jag vid sidan om men det är godare om dom är med!
Slå dressingen över och låt salladen stå och gojsa till sig minst en halvtimme innan den ska ätas.
Lägg i ruccolan precis när ni ska äta.
GRÖNSALLAD MED SPARRIS
1 knippe sparris
röda och gula körsbärstomater
sockerärter
rädisor
krispsallad
en skvimp olivolja, salt och peppar
Bryt av nedre delen på sparrisen, dela den i bitar och koka i 2-5 minuter (jag kokar topparna minst)kyl den i tokkallt vatten direkt. Blanda ihop resten och njut!
INGEN BUFFÈ UTAN FRUKT!
Men jag får snart något bryt på mango, vet inte hur många jag luktat på, klämt och köpt som endera är för hårda och smakar terpentin eller mjuka med bruna fläckar på köttet grrrr……..
Åh, vilken härlig studentbuffé och pastasalladen låter toppengod.
Ha en bra kväll!
Hej, ge Frida en grattis kram ifrån oss. Hur lyckades Du ha fryst tårta på buffén utan att den smälte? Jag hade tänkt på en fryst men vågade inte eftersom det stod uppdukat i 4 timmar. Allt gick finemangs här med studenten och det var en jämn och strid ström av folk. Jättekul! Vi hade precis som alla sa att det skulle bli för mycket mat men det får ju hellre vara åt det hållet. Många berömde rostbiffen som jag marinerat med Stures marinad. En dansk morfar fick receptet på kanelbullar. En annan släkting till Jacob som Albert hade mottagning tillsammans med ville ha en del av en blomplanta i trädgården så det var bara att fram med spaden och gräva lite iklädd folkdräkt. Igår var det middag på Conrad hotell i Bryssel med ca 400 pers och därefter nattklubb till 3 på morgonen (farmor hängde med på nattklubben men mormor och morfat skjutsade vi hem). Hade superkul och dansade med massor av nuvarande och tidigare elever. Det är ju en reunion där massor av tidigare elever kommer tilbaka och är med. Jag förstår att det känns trist med slutet för Östavalls skola. Jag har lite av den känslan varje år eftersom det är så många familjer och kollegor som flyttar varje år.
Det ser jättesmarrigt ut!
Du gör rätt i att göra pastasallad, strunta i att det är "ute", det är ju så gott med pastasallad.
Hälsningar Nadja
Guud vilken god pastasallad! Jag ska nog göra det till midsommarbuffén. Trevligt med variation ju!
Marianne "storätarn": Inget problem med fryst tårta för här kom alla och åt samtidigt.Om ni fick mycket mat över då måste du lagat massor för ni är ju en duktig familj att äta, det är sååå kul och bjuda er!
Roligt med dans, blir väl Säter på midsommar om humöret stiger några snäpp! Men hallå ni borde vara i Sverige snart?
Nadja, du har rätt man lagar det man gillar helt enkelt!
Malin, perfekt till midsommarmaten!
Hej, ditt recept på pastasalladen ser jättegott ut och jag tänker prova den till min dotters studentmottagning! Hur många portioner är receptet beräknat till?
Tack på förhand!
Ylva
Hej Ylva!
Det där med portioner är svårt det och jag gissar att den här räcker till 8-10 personer. Har du en buffé med mycket sallader och plock då tror jag att den räcker till 15. Man brukar räkna 70 g okokt pasta per portion men nu hade jag ju mätt pastan i dl.
Lycka till och hoppas att det blir en trevlig student!
Kram Karin