Värmlandstårta

Jag har missat att blogga om en studenttårta som jag hittade hos Mimmi. Jag blev brydd själv att jag kom ihåg den för mitt stora problem är att jag läser om så mycket gott men sen har jag inte en susning om var jag läst det!
Jag gjorde någon miss med något för tårtan blev väldigt tunn. Lyckan var stor och kakan fluffig som ett månlandskap ända tills 3 minuter var kvar av gräddningen………men den smakade mums!


Peter och Lisa fixade garneringen till studenten!

Värmlandstårta

8 äggvitor
225 g socker
110 g hackade nötter
4 msk kakao

Vispa socker och äggvitor till maräng.
Blanda nötter och kakao som vänds i marängen.
Grädda i 175° i ca 20 min.


Kräm:
8 äggulor
225 g socker
2,25 dl grädde

250 g smör

Blanda och sjud tills krämen tjocknar, ta av från värmen.
Rör ner smöret och sätt krämen på avsvalning.
Lägg kall smörkräm mellan bottnarna.

Garnering:

2-3 dl grädde
flagad mandel
(tårtgarnering)

3 Kommentarer

  1. Jamen vad bra att den smakade mums. Jag hade funderingar på att göra den också till studentfesten. Men det får allt bli en annan gång för den är riktigt god.

    Ha en härlig midsommarhelg med de dina!
    Kram Mimmi

  2. Kikar in för att önska en trevlig midsommar och givetvis hittar jag ännu en smarrig tårta =)

  3. Den där tårtan måste jag testa i sommar! Så kul med en botten av nötter. Hoppas du fick dig en bra midsommmarafton! Läste förresten ditt inlägg om den konstiga tonfisken, har du testat Abbas tonfisk xpress? Jag älskar den med italiens vinegrette (hur det nu stavas) går att äta direkt ur burken!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*