Igår kom det hit två pojkar Appelgren som bakat surdegslimpa och den var hur god som helst. Anna hade önskat sig limpa med falukorv så det passade helt perfekt!
Mina fina pak choi har blommat från en dag till en annan hur gick det till?
Men de är så små och fina så vi äter dom ändå, wokar dom gör jag en annan dag när det inte är så varmt.
Jag testade att göra en sallad och den blev väldigt hot men några av oss gillar ju det. Det går lika bra att använda salladskål för här hemma kan man inte köpa pak choi. Den här salladen kan passa finfint som förrätt om man ska äta något asiatiskt eller kanske blanda i nudlar och räkor!
PAK CHOISALLAD
pak choi eller salladskål
mizunakål eller ruccola
bladpersilja
2 morötter
1/2 gurka
1 liten rödlök
färsk koriander
Dressing:
Saften av 1/2 citron
1 klyfta vitlök
chili efter smak
1,5 msk fishsauce
1 msk olivolja
honung
Ja skölj, strimla och hacka det gröna och slå dressingen över!
Nu ska vi åka på Näset och äta svärmors abborre och ta ett premiärdopp, ja jag är en badkruka.
Ha en skööön helg mina bloggvänner!
har aldrig testat pak choy med däremot BOK choy, är det någon skilnad? tyckte den kålen var lite svårlagad och alldaglig i smaken. är denna bättre tro?
De asiatiska bladgrönsakerna har lätt för att gå i blom i högsommartid. De är bäst att odla dem tidigt på våren eller senare på hösten när det är svalare.
Skönt för dig att din skatt är hemma nu!
Må så gott/ Mimmi
Lisa R det är samma kål men den kallas lite olika. Den är mild och alldaglig kanske men jag ska woka den och se vad det kommer fram för smaker då!
Ha det fint!
Mimmi jag blev så brydd att den blommade så snabbt men visst beror på att vi har det så ljust?
Mizunakålen har jag noppat bort blommorna på också. Jag kanske skulle sätta lite nya frön då om jag hittar någon lucka…..
Ja nu är hon hemma!
Kram till dig
Brödet såg då verkligen hur gott ut som helst, lyxigt att de kom & bakade det 🙂 !
Nu ska jag ta & baka också, bakade igår med men det blir med bakning nu!
Hoppas du har en härlig fredag! 🙂