Pytt i panna inte pytonpanna

I morse tog jag upp karréskivor ur frysen som jag tänkte grilla till middag men ibland blir det inte som man tänkt. Grillkol tycker jag att det har stått lite här och där runt knutarna här men icke. Det blev ett rejält skutt neråt på smaklökskalan till pytt i panna och grillköttet hamnade i marinad istället för kryddrubb som jag tänkt. Alla ungdomar är i Sundsvall på gatufest så de blir nog glada att vi grillar imorgon istället.


Pytt i panna gör jag så gott som aldrig fast det är en perfekt resträtt. Ingen av ungarna gillar köpt pytt eller som de sa pytonpanna. Det kan hänga ihop med att de åt det för ofta under en period när de var små då jag jobbade och mannen lagade mat…..
Nu råstekte jag potatis och morötter i rejält med smör och när det var mjukt åkte övriga små korv och skinksnuttar i och en näve färdiga köttbullar. Ja jag har faktiskt det i frysen som nödproviant, helt ok för mig med de frysta (vaccade klarar jag inte ) om man inte snålar med smör och kryddor!

6 Kommentarer

 1. Pytt är så gott, dock en sån rätt som görs alldeles för sällan här hemma.

  Raita har jag aldrig hört talas om tidigare men det låter ju riktigt gott, googlade på det och hittade en massa olika varianter, men jag blev riktigt nyfiken på din variant.

  Hoppas söndagen varit bra!

 2. Det är det som är så bra med att ha rester.. pytt i panna så himla gott och så med rödbetor till.. mums fillibabba:-) Råstekt är ett alldeles utmärkt alternativ.

 3. Japp, jag håller med, pytt är ju så gott och det speciellt hemmagjord. Vi föredrar att ha stekt ägg till och lite rödbetor skadar aldrig.

  Nadja

 4. Håller med om att de färdigköpta pyttipannorna inte är mycket att hurra för.

  Har också alltid djupfrysta köttbullar i frysen. När lunchlådan är tom och den måste fyllas är det så smidigt att bara steka upp lite köttbullar och göra pasta eller bulgur till.

 5. Jessica:För det mesta är det morot och gurka i raitan men i den jag gjort är det både lök och tomat också, mums!

  Pialotta råstekt blir godare liksom krispigare!

  Nadja jag gör oftare pytt med ris för vi äter för lite potatis i den här familjen fast det är gott, konstigt!

  Millan det är perfekt som räddare i nöden, ja köttbullarna alltså!

 6. Jag gillar också pyttipanna men jag undviker den köpta varianten av samma anledning. Pappa "lagade" alltid det, blodpudding eller fiskpinnar och mos när vi var små, "ryser" jag hatade verkligen den där pytt i pannan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*