Det blev jordgubbar över efter middagen igår och nu har de hamnat i en kaka som jag hittade hos COOP . Det luktar mumsigt av den och med mörk choklad ringlad över och med glass till får det bli efterrätten på lördag när vi ska ha lite party. Jag lägger den i frysen så länge och hoppas den är god ändå till helgen.
GUBBEKAKA
1/2 liter jordgubbar (250g)
1/2 liter rabarber (225g)
100g smör
2,5 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
1/2 msk malen ingefära
skalet av 1 citron (jag tog saften också och ökade en gnutta mjöl)
6 dl vete
1 msk bakpulver
1 dl socker (jag tog 1/2 dl)
1 msk potatismjöl
(50g mörk choklad tycker jag)
Sätt ugnen på 225°.
Dela gubbar och rabarber i bitar.
Smält smör och tippa i mjölken och låt blandningen bli ljummen.
Vispa ägg och socker.
Tippa i mjölet blandat med bakpulver, riven ingefära, citronskal och smörblandningen.
Blanda i socker och potmjöl med bären.
Häll smeten i en smord långpanna och dutta runt bären i formen.
Grädda i 20-25 minuter.
Imorgon är det sångtime för mig, kören ska sjunga med Sarek på torget i Sundsvall, huuuur kul som helst ska det bli!
Det är väl bäst att packa med sig fleecejackan…
åh vad god den såg ut! jag brukar bara äta jordgubbar och rabarber tillsammans i smulkaka annars.
Så gott det lät! Jag har också ett par liter står i kylen, måste fixa något med imorgon!
först såg jag bilden : mums! sen läste jag receptet: hurra vad gott! sen läste jag ringlad choklad: helt såld.
ha det så trevligt på kalaset!
ååh vad smarrig den såg ut.. 😛 Nu blev ja sugen på att baka..
Såg verkligen gott ut.
Måste prova att göra den.
Hoppas att du packade ner regnkläderna oxå
Mumsigt! Låter gott med citron och ingefära i kakan. Långpannan är en räddande ängel eller hur!?