Kyckling med citron och rosmarin

 

Nu har vi sjungit i ett kallt och regnigt Sundsvall men spelar noll roll för det var sååå himla roligt! Före sången blev det en hamburgare på Sibylla och när åt jag en hamburgare på Sibylla sist? Tydligen längesen för jag tog ur burgaren ur papperet, hmm…. sölade som en liten gris . De som bodde närmare stan de hade såklart kvar sin mat i det prassliga papperet, man lär sig nåt nytt varje dag. Hamburgaren var jättegod och jag blev riktigt förvånad!
Efter sången blev det fika/mat hos Tant Anci

 

Gott var det och dagens bonus var att min Lisa följde med så jag fick träffa henne lite också, saknar henne så men hon trivs och har det bra i stan (OBS Lisa använder många ord som jag inte lärt henne!)

Här kommer en eftersläntare och det är kycklingen vi åt häromdagen på Näset.Den absolut saftigaste och godaste kyckling jag lagat är på det här sättet fast då färska lårbitar med ben men det fanns inte att köpa så det fick bli filé.
Jag funderar om jag borde haft i salt i marinaden så köttet blivit lite rimmat också vad tror ni?

 

KYCKLING TILL MÅNGA ca 15
3 kg kycklingfile´
2 citroner, saft och skal
1 dl olivolja
2 msk hackad rosmarin(mindre om du har torkad)
smör
salt, vitpeppar

Dela varje filé i 3 bitar.
Blanda citron, olja och rosmarin och låt kycklingen ligga och gojsa sig i det helst över natten.
Bryn bitarna i smör, krydda och lägg allt+marinad i långpannan.
Har du bråttom så lägg köttet direkt i ugnen, det gjorde jag sist.
Kör köttet i ca15 minuter i 175°, kolla så det inte blir överkört!

SÅSEN BLIR FET OCH LJUVLIG
3 dl kraftig buljong från kycklingen
1 liter creme fraiche
citronsaft
hackad rosmarin ca 2 tsk

Sila buljongen i långpannan och koka upp den.
Blanda i creme fraichen och låt allt koka upp.
Smaka av med citron och rosmarin.

Inga konstigheter i såsen, rena smaker och den kan ätas med sked till efterätt om det nu skulle råka bli något över!

6 Kommentarer

 1. Mmm citron passar så bra med kyckling tycker jag!

 2. Mums vad gott, måste provas =) Ha en bra helg, sköt om dig. Kram!

 3. Min middag blir exotisk kyckling. Recept finns på min blogg.
  gottochenkelt.blogg.se

 4. Emilie jag håller med!

  Mona du får ha det jättebra du också i helgen!

  Vivvi jag har precis kollat in din kyckling!

 5. Tant Anci, det är grejjer det.
  Nu var det ett tag sedan jag var där.
  Måste ta och pallra mig dit 🙂

 6. Den där kakan såg god ut! Är det vit choklad hyvlad ovanpå?
  Ha de bra!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*