Sallad med abborre och fänkål

Normala människor bjuder på mat de lagat tidigare…inte jag. Jag är så taggad att experimentera ibland och är så säker på att det ska bli bra ända tills det är dags att äta. Då förvandlas mitt säkra jag till ett nervöst knippe som är övertygad om att det jag blandat ihop är oätligt. Så även igår då vi hade middag på Näset och jag tiggt abborrfilé av svärfar som jag ville ha till förrätt. Min tanke var att först grava och sedan grilla fisken för kan man göra det med lax så varför inte med abborre?

ABBORRESALLAD
8 hg abborrfile´
2 msk salt
2 msk socker
dill
vitpeppar

Fisken fick ligga över natten med socker/saltblandningen och dill. Jag grillade sedan fisken i grillpannan och penslade den med olja innan. Nästa gång kan jag lika gärna ta in utegrillen för jag tror att den ryker mindre:)  perfekt att jag fick testa brandvarnaren !

FIRREN FICK SÄLLSKAP AV:
krispsallad
isbergsallad
fänkål
plommontomater, små söta
sockerärtor
dill
pressad citron
svartpeppar

Ingen sallad utan sås!
Dill och citronmajjo
2-3 äggulor
1 msk dijonsenap
3-4 dl rapsolja
saft och skal från 1 citron
mycket hackad dill
salt och peppar

Blanda äggulor och senap, droppa i lite olja i taget och har du lika klena visparmar som jag så ta stavmixern!
Smaka av med citron, dill och kryddor.

Ingen sallad utan bröd!
Köpta baguetter med kryddsmör
Vitlök och örter är ju klassiskt men med gäster som inte gillar vitlök så fick det bli gräslök och persilladekrydda istället. Ja just ja det är en gnutta vitlök i den kryddan men det är bra lite det!

Ja det var förrätten det och resten av middagsmaten kommer senare.
Vi hade en trevlig kväll och pratade till långt in på natten. En av gästerna var från London så det blev till att träna på sin darriga engelska.

Vi var 12 stycken men jag ska gå på jakt efter flera foton!

8 Kommentarer

  1. Det ser ju jättegott ut! Om jag bara fått upp några borrar hade jag testat själv, men fisket går inget vidare för mig. 🙁

  2. Ser gott & riktigt fräscht ut! Sallad med grillad fisk måste ha varit uppskattat!

  3. Såg bara smarrigt ut…
    Kul med nått nytt, bilderna frestar.

  4. Abborre, de du! De e´ sommarmat som smakar så jag vill gärna prova din smarriga sallad.

  5. Gitto ge inte upp, rätt som det är så nappar det. annars får du komma hit och lägga nät!

    Kryddburken: Jag blev glad när några ville ta mer av förrätten!

    Therese: Det blev inte så tokigt men jag skulle vilja ha en rök, tänk rökt abborre…..

    Mimmi vad kul om du testar min sallad!

  6. Karin, jag har en rök, men ingen abborre. Låter som vi får slå våra påsar ihop. 🙂

  7. Nytänk är…? WOW!

    Minna abbefileér hamnar alltid i fiskgratäng med topping av räkstuvning från burkarna du vet.. Lite fusk men gott 😉
    Nu blev jag fiskasugen!

  8. Ser jättegott ut! Själv äter jag inte nyfångad fisk så mycket numera, ingen som fiskar 😛 men gott är det!

Lämna ett svar till Kryddburken Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*