Kyckling med salvia och skinka

Igår hade vi sommarfest med släkt och ungdomarnas kompisar, huset var fullt, maten räckte och jag tror att alla hade kul. Anna och jag kröp till kojs sist av alla klockan 4 och trots idiothungriga mygg kunde vi sitta ute nästan hela kvällen.
Vi åt lite av varje eller buffe´om man så vill så mina kommande skriverier handlar om den maten.
Min fina salviaplanta ville jag använda till något och den knölade jag in i kycklingen (ooops inte hela plantan utan bara bladen) hade jag haft någon god ost hade den fått hoppat med också. Jag gjorde köttet klart en dag i förväg och skivade bara upp det innan vi skulle äta, lätt som en plätt!

KYCKLING MED SALVIA OCH SKINKA
15 hungriga eller till mååånga bufféätare
3 kg kycklingfile´
150g kallrökt skinka eller liknande
1 näve salviablad
jamaican jerkkrydda
salt, peppar

Skär en liten öppning i filén och tryck in en skinkbit och ett salviablad.
Krydda och kör kycklingen i ugnen i 175° 15-20 minuter.
Jag hade grillen igång ute och grillade på köttet tills det blev krispigt och genomstekt

Ja tjälknöl och grillad fläskfilé var också med på buffén och de var också tillagade dagen före. Fast jag är tidsoptimist så är det skönt att göra allt som funkar dagen innan. Fläskfilén fick ligga i marinad, sedan i ugnen tills den nästan var klar och sist på grillen. Tjälknölen "tog jag tempen på" och vid 65°plockade jag ut den och sedan i saltlag såklart med massor av torkade örter.
Grönsaker, röror och bröd kommer framöver!

3 Kommentarer

 1. Ja tiden brukar ju gå fort när man har roligt..
  Är ju så kul när man få träffas och umgås lite…
  Såg himla smaskigt ut, väntar med spänning på resten..
  Ha en trevlig vecka..
  Nu jobbar jag bara denna vecka sen är det verkligen dags för semester, tjohoo..

 2. Kära kära svägerska!
  Tusen tack för ett härligt party! Verkligen massor av god mat, dryck och härlig stämning.
  Stor KRAM från Maria and the boys (back in town)

 3. Ja det blir inte så ofta man drar ihop till storfest! Hoppas du får en härlig semester yherese!

  Maria: Tack själv det var så kul att ni kom och var med du och pojkarna!Vi kanske får ha en sommarfest hos oss som tradition. Vi ses snart /kram Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*