Mazarinkaka och tigerkaka

Jag har bakat två långpannekakor till fotbollen i morgon men efter den första kom jag på att det kanske kryllar av mandelallergiker där så jag diskade pannan nooooga och gjorde en tigerkaka också. Jag följde samma recept men hoppade över mandeln/mandeloljan och tog 1 dl kakao i hälften av smeten och ökade på till 4 tsk bakpulver. Mjölmängden höftade jag i så den kan jag inte säga exakt. Söt glasyr var jag inte sugen på just nu (läs:orkade jag inte göra) så i kiosken i morgon siktar jag bara över rejält med florsocker på kakorna.

Mazarinkaka
4 ägg
6 dl socker
400g  smält smör
1,5 dl mald mandel
7-8 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
5-6 droppar bittermandelolja

Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda allt det torra och tippa växelvis i det tillsammans med smör/mjölk i äggvispet.
Grädda i smord och mjölad långpanna i 200° i ca 20 minuter.

Glasyr
3 dl florsocker
60 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe

Här är min ogräddade tigerkaka!

Det har varit två små kusiner hos mig ikväll och jag behövde knappt diska den här bunken!

13 Kommentarer

  1. Mazarinkaka är ju bara så god! Hoppas att du får en skön helg. Vi åker till stugan vi. Men nu blir det ju längre när jag åker dit direkt från jobbet…..

  2. Tjenare, länge sedan…hade jag varit där hade jag också slickat bunkarna. Nåja kakorna hade också slinkat ner. Ser/läser att din sommar har varit bra med alla myggor. Själv har jag varit i Norge hela sommarn o slagits med bromsarna/Kram

  3. Oj, vad smarrigt med mazarinkaka. Det var länge sedan jag bakade. Jag får prova ditt recept någon gång, kanske när jag ska sälja fika på sonens match.
    Ha en bra dag!

  4. Dom är väl söt dom små liven, slicka degbunken va väl det godaste man visste när man va liten, ja nästan i allafall..

  5. Mums filibabba !!

  6. Dom var super goda karin! det är ju synd bara att du bakar så sällan till fotbollen 😉 med dina bakvärk skulle man ju kunna dubbla antalet besökare på ett litet kick ju :)hehe..
    …och kaffet var lika gott de med :p

  7. åh så gott med mazarinkaka!! haha, sådär brukar jag själv stå och "rengöra" mina skålar efter baket. 🙂

  8. Vilken tur att du har hjälp med att "tvätta" skålarna 😀 hihi

  9. Kerstin hoppas du haft en mysig helg i stugan!

    Torun: Hallå där,vad kul att du tittar in! Låter fint med Norge men broms är inte kul du. Hoppas allt är bra med dig, kram kram

    Nette jag hade ätit upp det själv om inte killen varit här!

    Pinglan det passar perfekt som kioskkaka det lovar jag!

    Therese: Ja ibland åt man upp smeten så det blev en tunn sockerkaka!

    Åsa nu ska jag kolla in om du har någon rolig historia på gång!

    Pär-Anders: Ha ha du är kul du!Tack ska du ha men kaffet kokade Börje!

    Åsa-hello sugar: Endel smet är nästan godare innan den gräddas!

    Nadja: Det beror på hur man ser det, ha ha!

  10. Mmm, vilka ljuvliga kakor, sitter här och är lite småsugen och dessa kakor gjorde ju inte suget mindre.

  11. Vilka härliga recept du har på din blogg! Första gången jag kikar in här och blev tagen med storm,så många läckra bakelser och rätter! Måste bara fråga hur du mönstrade den fina tigerkakan?:)

  12. Lisa: Vad glad jag blir! Du är så välkommen till min blogg. Jag gjorde mönstret med en tändsticka som jag drog i smeten och jag tror att jag duttade smeten i omgångar i formen. Lycka till!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*