Sushi på söndan

Här kommer ett gäng med bilder från middagen igår. Om ni inte gjort sushi tidigare så lovar jag att det är ett roligt pyssel och inte alls svårt och man måste inte ha rå lax om man inte vill! Bor man inte nära någon asiatisk butik så finns allt att köpa på de flesta större Ica och Konsumbutikerna. Jag trodde själv att det var ett skämt för igår fanns det allt utom noriark i Ånge (sista risfp tog jag!) och då känns 24 mil t.o.r till Sundsvall inte så kul. Familjen Winzell räddade dock middagen för de hade nori att låna oss och hokus pokus då blev det bara 6 mil!

Här lagar Lisa och Adam sushi på löpande band. De var så himla duktiga så jag tog på mig diskservice och dukning direkt!

Voila! De gjorde 93 stycken maki och nigiri och hur många tror ni blev över?
Svar:0
Men då var vi 7 stycken som åt också och Lisa packade en lunchlåda riktigt kvickt!

 
Samarbete på hög nivå här!
Gurka, avokado och crabfish i rullen.

Uramakirullar med riset ytterst, hur fint och gott som helst och min furikakeblandning kom också till användning.
Det märks att Adam varit en månad i Japan!

Den här modellen har inte jag gjort tidigare men kul med nya ideér i köket.

Lisas läckerbitar!

Förutom misosoppa, soya, wasabi och gari (ingefära) så är det gott med riven morot och rättika till sushin tycker jag!

9 Kommentarer

 1. Det var supergott! 😀

 2. Jag skrattade gott när jag läste det där, känns som en typiskt norrländsk grej att köra så långt till någonting, även om det bara blev 6 mil i slutändan.

  Gott det ser ut också, har aldrig vågat mig på sushi själv, men någon dag ska det väl bli av!

  Ha det så bra Karin!

 3. Adam jag håller med! Vi får se till att det blir repris tycker jag!

  Emma: Ja det är inget stadsproblem precis!Testa vettjadet är så himla kul och inte ett dugg stressande eftersom varken spis eller ugn styr en!

 4. Gud vad smarrigt det såg ut 🙂 Du får lära mamma (kattis) att sushi är hur gott som helst. Hon tror inte på oss andra. Hade bra! /Emelie

 5. Detta såg faktiskt gott ut, tror stenhårt på att det kan vara godare att göra själv, även fast jag bara har provat detta en gång i mitt liv, och ja, uppgiften är jättekul! 🙂 Lägger upp en bild på hur resultatet blir i våran blogg!

 6. Gud, vad smarrigt det ser ut! Jag har faktiskt aldrig provat på att göra sushi, men blev sugen nu!

 7. Det ser ut som om ni hade det jätteskoj när ni gjorde dem.

 8. Härliga bilder på ungdomarnas framfart i köket. De får gärna titta förbi och laga lite här också. Några mil hit eller dit spelar väl ingen roll.

 9. mums vad gott det såg ut!!! Jag har tom fått Pära att gilla och LÄNGTA efter sushi… vi kanske ska ta oss tid och göra nån dag – men då får vi nog lämpa av smågrabbarna hos nån mormor eller så…dom kanske inte är till så stor hjälp, eller!??

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*