Åh min favoritmat sa mannen, log och blinkade med ögat! Nej det är faktiskt det enda i matväg som han har lite problem med så är det kokkött (kalla bönor också förresten).
Gissa vad jag skriver på kakburkarna i frysen till jul?
Kokt fläsklägg 2-3 port
1 rimmad fläsklägg
vatten så det täcker
lök
morot
pepparkorn
Låt läggen koka tills köttet trillar av benet och är mört.
Rensa köttet noga från fett och brosk.
Sila och spara buljongen, den är guld den!
Pepparrotssås 2-3 port
2 msk smör
2 msk mjöl
1 dl buljong från koket
1 dl mjölk
riven pepparrot så det smakar rejält!
Grönsakerna
4 små potatisar
1 morot
3 små rödbetor
1 majrova
salt
smörklick på betorna
Rödbetorna kokade jag i välsaltat vatten.
De övriga grönsakerna skivade jag och la i “ångkokaren” av bambu och sedan fick den ligga över rödbetskastrullen och ånga sig mjuka. Men det blir mumsigt att koka grönsakerna i den goda köttbuljongen också.
Nu ska vi åka till Ånge på bio “Flickan som lekte med elden”. Undra just om jag vågar titta? När jag såg första delen blev jag så rädd så jag gallskrek i salongen, inte kul!
Ha,ha bra sätt att märka godsakerna på.
Kram Mimmi
Hmmm…undrar just om det inte kom nåt litet skrik även den här gången? Själv höll jag på att hoppa ur bio-fåtöljen vid något tillfälle, till min mammas förtjusning =). Vi passade på att se den som dagbio i måndags. Jättemysigt!
Pepparrotsås! Åh vad gott!
Ett suveränt sätt att tillaga kött är ju just kokkött. All god buljong tas tillvara. Och med pepparrotssås på buljongen smakar det ju himmelskt.
Hälsa din man det 😉
Mimmi : Ja med en sockerråtta till man är det helt perfekt!
Mona det blev ett skrik på film nr 2 men inte lika våldsamt!
Tina: Tänk att det är så gott nu och man tyckte det var pest som liten!
Birgitta jag ska hälsa honom nu på direkten:)