Äppelchutney

Jag har gjort en chutney här på kvällskvisten och receptet hittade jag hos Mimmi. Jag halverade hennes recept och hade bara färsk ingefära hemma. Den blev så god och kommer att passa allra bäst till Indisk mat tycker jag och då kan man stryka mango chutney från köplistan. 

Äppelchutney
375 g äpple 
1 lök
1  hackad vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
1 msk färsk hackad ingefära
1 tsk curry
3/4 tsk salt
3/4 dl honung

1. Hacka äpplen och lök i grova bitar, fräs lite lätt i smör med vitlök och ingefära.
2. Tillsätt vinägern och puttra på i 10 min.
3. Rör ned kryddor och honung och låt det småputtra till marmeladkonsistens, ca 5 minuter.
4. Slå upp på rena och varma burkar. Enklast är att ställa burkarna i ugnen i 110°C , i en halvtimme.

Dagens middag bjöd svärmor på och hennes abborrfilé är helt super. Jag jobbade sent idag så gissa hur skönt det var att sätta sig vid ett dukat smarrigt bord. Det enda som inte var hemodlat var citronen och cremefraichen i såsen!

3 Kommentarer

  1. mums, det såg riktigt gott ut. Varför ger jag bort nästan all abborre när vi fiskar? (utom dom vi röker dom) Å vilken lyx att ha middagen fix färdig när du kom hem från jobbet. Fint med svamputflykt på lördag. Verkar bli kanonväder då åxå.

  2. mmm både fisken och chutneyn ser gott ut!!

  3. Lånar receptet på Äppelchutneyn någon dag! Har nämligen hela trädgården full av äpplen! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*