Min Indiska kyckling med äppelchutney

Jag fick ett mail från Kronfågel och jag ska visst få en kyckling därifrån. Jag blev jätteglad såklart och tackar och bugar och bockar och om vi kollar in här  http://www.youtube.com/watch?v=TEgrewB41Co så blir vi experter på hur vi ska skära upp den lilla kucklan.
I väntan på den kycklingen så äter vi den här!

INDISK KYCKLING på mitt lilla vis
 färska kycklinglårbitar med ben ca 9hg
1 burk kokosmjölk
4 torkade lime eller saften av 1/2 citron
hackad färsk koriander

Om du inte har lust att göra din egen pasta så köp en färdig eller ta MASSOR av curry (istället för de torra kryddorna) det blir också jättegott.

CURRYPASTA
1 tsk korianderfrö
1 tsk spiskumminfrö
1 tsk bockhornsklöver
1 tsk stark paprika
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 liten tumme ingefära
2 msk olja

Mortla currypastan allt vad du kan, riv vitlök och ingefära så går det lättare. Jag skulle vilja ha en riktig kryddkvarn men vilken sort är bra? De är ju apdyra men kanske tomten är snäll. Ska man göra mycket currypasta så är matberedaren ok.
Gnid in kycklingen och låt den marinera ett tag ju längre desto bättre.
Bryn den i olja, lägg över i kastrull, tippa i kokosmjölk, lime eller citron.
Låt den puttra i ca 25 minuter.
Smaka av med kryddor och hackad koriander.

Nu har vi ätit en sen middag här och jag tycker att kycklingen blev lite mesig i smaken så öka på kryddmängden om du också vill ha kryddigare.

Nu ska jag pyssla med det här och kolla på Idol! En himla tur att man kan göra två saker samtidigt.

3 Kommentarer

  1. men jordnotter och alltihopa! gott majskolv ocksa =)

  2. Nu är jag "färdigrensad". Det tog sin lilla tid! Vilken smarrig middag du har ätit, här blev det till att micra laxpudding från ICA. Ganska god faktiskt. Skulle nog inte dra till mej många bloggare om jag hade en matblogg:)

  3. Carolina:Mumsigt var det och färsk majs borde man äta oftare!

    Kerstin det är aldrig fel med snabb mat ibland. Här blev det pizza i helgen men jag blev lite besviken!
    Du skulle bli en perfekt matbloggare min vän!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*