Pilgrimsmusslor med avokadosalsa

Jag har nyss kommit hem från min vän i Ockelbo och det har varit så kul att träffa Ulla och hennes pojkar. Vi hann med en sväng i svampskogen också eller snarare vargskogen för det hade varit en varg som gett sig på en hund där på morgonen och tyvärr så klarade sig inte hunden. Vi pratade och sjöng där i skogen så vi såg inte till gråben.

 Här har vi Nalleman som Ullas man skjutit men han sitter stilla på väggen han!

Det var spännande att laga till Ullas musslor och eftersom jag sett det 100 gånger på tv då TROR jag att jag har lagat det förrut! Musslorna fick ligga i marinad medan jag hackade ihop salsan och då börjar de ju tillagas av limejuicen så det blev max en minut på varje sida i stekpannan. Jag googlade runt efter recept men det var inget jag fastnade för så det fick bli så här.

Pilgrimsmusslor med avokadosalsa 5 port
10 pilgrimsmusslor
1/2 lime, saft och skal
1 klyfta vitlök
1/2 snäll chili
1 msk olivolja
smörklick/olja till stekning
salt och peppar

Salsan
2 avokado
1 mango
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
3 salladslökar
1 klyfta vitlök
1/2 chili
1/2 kruka hackad koriander
2-3 msk olivolja
saften av 1 lime
(honung)
salt och peppar

Skär frukt och grönt i så små bitar du orkar och blanda ihop med olja, juice och kryddor.
Smaka av och blir det för hett så ringla i lite honung.
Lägg upp salsan på fat eller i musselskalen.
Snabbstek musslorna i smör och olja , salta, peppra och lägg upp på salsan.
Just ja, jag mixade ihop det som var kvar av koriandern och lite till med stavmixern och ringlade det över musslorna.

Korianderolja
1/2 kruka koriander
saft från 1/2 lime
1-2 msk olivolja
en gnutta chili och vitlök
1 nypa salt

Ulla fixade varmrätten och det blev marinerade rådjurskotletter, quinoasallad och trattisstuvning.
Riktigt riktigt gott var det och rådjur har inte jag ätit mig less på precis, jag har bara lagat till en sadel en gång för längesen.

Nu blir det till att ladda för morgondagens jobb och den värsta halsontan är borta så alltså är det bevisat varm choklad är medicin! Allt mollikrax och nipaxhostmedicin kan slänga sig i väggen och jag kokar en kopp ikväll också för man kan ju inte sluta mitt i kuren!

3 Kommentarer

  1. vilken härlig helg ni verkar ha haft och vilken mat!! Den går inte av för hackor!!! Skönt att du är bättre i halsen. Ska testa ditt tips när det halsonda sätter in. Kram

  2. Oj vilken lyxmåltid! Pilgrimsmusslor har jag aldrig smakat, men däremot testade jag ostron för ngnvecka sedan, ingen höjdare utan det smakade mest bara saltvatten s Hoppas allt är bra med dig!

  3. Kerstin: Ja det har varit super och nu är man på uppgång så choklad hjälper!

    Anna du som gillar skaldjur skulle älska musslorna! Jag har aldrig smakat ostron och det skulle jag vilja men jag tror inte jag kommer att gilla dom!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*