Kokoskaka med chokladglasyr

Ja raska pigor får tidig kväll, jag började halv sex i morse så jag har haft en perfekt eftermiddag här hemma, ja bortsett från städningen, då kan man ju lätt hålla sig för skratt, eller hur? Det blev en snabb städvariant så jag ska inte gnälla och Frida fick springa runt med dammhinken så det blev Ajaxlukt i huset. Efter det kom Katri på te och det är ingen vanlig fredag det! Till middag var det bara att värma på paprikorna från igår och röra till en vitlökssås.

Nu har jag testat en kaka ur Familjens stora receptskatt men hur den smakar vet jag inte förrän på söndag för då kommer mannens syskon hit på fika. Kanhända att det serveras en annan kaka då också hm… för det är långt till söndag!

Kokoskaka
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl mjöl (jag fick ta mer!?)
1,5 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggvispet.
Tippa i det smälta smöret och sist det heta vattnet.
Grädda i en smord ugnsform ca 26 cm i 175° i ca 40 minuter.

Chokladglasyr
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 msk kakao (jag tog 3 msk!)
2 tsk vetemjöl

Blanda allt och låt det sjuda under omrörning tills det tjocknar.
Bred glasyren över kakan då den svalnat lite.

Nu ska jag ta mig en kvällspromenad och hoppas att jag vågar gå förbi den där lilla fjantiga hunden (typ handväskehund)… som är lös… och skäller…. och skiter fullständigt i mig när jag bestämt försöker säga – NU HUNDEN GÅR DU HEM!

3 Kommentarer

  1. Äh, nu fick du mig att sitta här och dreggla innan jag ens hunnit äta frukost. Den ser så himla god ut och hade jag varit du, hade jag inte kunnat hålla mig till på söndag =)

    Ha en bra helg!

  2. Jag älskar kokos, måste testa denna kaka, man skulle säkert kunna variera glasyren.. Kommer Maria från S-holm också ? Ge henne en STOR kram från mej i så fall, vi hörs sällan nu för tiden…..

  3. Åh, den här MÅSTE jag testa!

    För några år sedan när jag åkte flyg, Skyways så fick man en kaka från Hägges, det var formad som en stjärna, hade kokos i och choklad på ena sidan. Den var så jäkla god och jag minns att jag skrev och frågae Hägges om den för den fanns inte på hemsidan och vad jag vet inte i butik heller. Vanliga fall brukar jag inte gilla köpe kakor, och särskilt inte mjuka kakor då de har så konstig bismak men den här stjärnkakan har hållt sig kvar i minnet!

    Måste ju vara något liknande som du gjort, fast godare såklart då det är hembakat, kommer att testas. 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*