Hel Gårdskyckling med pressade rotsaker och äppelsalsa

Här har vi haft Farsdagsmiddag med Kronfågels kyckling och det gillade vi! 
Jag har varken lagat eller smakat den här kycklingen tidigare men den var mumsig och framförallt lätt att laga. Allt är klart att stoppa in i ugnen men jag tröck in en citron och en lök eftersom jag älskar citron ihop med kyckling.

Här ser du att det är lätt som en plätt att dela på kycklingen!

Jag tänkte göra rotsaker i ugn till kycklingen för det är ju så gott men tänk om man äter det så man tröttnar så…….istället kokade jag:

potatis
morötter
palsternacka…….i en kastrull med rejält saltat vatten, 4 klyftor vitlök och en näve timjan och sedan………

…… pressade Frida dom i potatispressen. Hon hälsar att morötterna var lite vattniga och måste rinna av en gnutta innan!

SÅS SKA DET VA`
3 dl buljong från kycklingen
3 dl creme fraiche 34%
citronsaft
ev örtkrydda
salt och peppar

Sila och koka upp buljongen.
Rör ned CF och låt såsen koka ihop.
Smaka av med citron och kryddor.
Red av om du vill ha en tjock sås men det vill inte jag ha.

Kan det bli enklare och godare? Magrare kan det bli om man låter buljongen kallna och allt det där men det och lättmjölk tar vi en annan gång!

Jag ville göra en “svensk” salsa fast det kliade i fingrarna efter avokado och koriander som låg i svalen. Tomater kommer det att vara med mest varje dag i mina recept för här mognar tomaterna samtidigt som första snön kommer (fast den har smält nu)! De trivs där i krukorna och blir riktigt goda. Nu slank det med en bit chili men den har iallafall vuxit här!

ÄPPELSALSA
10-12 småtomater
1 stort äpple
1 liten rödlök
1/2 chili
1 msk olivolja
saften av 1/2 citron
honung
salt och peppar

Hacka allt i småbitar och blanda i olja, honung, citron och kryddor.
Smaka av så du känner både surt, sött, salt och starkt!

Nu är det färdigknappat här med vänsterhanden och nu blir det Farsdagstårta som frida fixat och sedan ska jag på körövning som jag längtat såååå efter.
Ha en skön söndagskväll!

2 Kommentarer

  1. Vilken underbar Fars dags middag. Måste ha varit uppskattat. Härliga färger rotfruktspurén och salsan.

    Ha en bra dag!

  2. Ja det blev inte alls tokigt Jessica!

Lämna ett svar till Jessica Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*