Sei med fänkål, palsternacka och morot

Jag hade både fänkål och grädde som måste ätas upp snarast så planen var någon typ av gratäng till middag. Så fick det bli och det blev godare än jag hoppats och inga konstigheter utan rena smaker. Grönsakerna blev krispiga och det gillar jag, inget överkokt sladder alltså. Sei må se tråkig ut i färgen men den tar galant igen det på smaken. Kombinationen fänkål, citron och lena grädden blev fräscht.
Slut på självskryt nu, testa och tyck till vettja!

Min Söndagssei
400 g sei eller någon annan fisk
1 fänkål
1 palsternacka
1 morot
3 dl grädde
1 citron
salt och nymalen vitpeppar
2 dl riven ost med smak

Jag “hyvlade” morot och palsternacka med potatisskalaren.
(Ska nog önska mig en mandolin)
Fänkålen strimlade jag tunt och grönsakerna hamnade i en ugnsform.

Fisken delade jag i bitar och lade dom på grönsakerna.
Pressade citron på firren och kryddade rejält.

Tippade över grädde. Jag har bestämt mig för att köpa Milko/Norrmejeriprodukter bara för att gynna “våra” bönder.
Mannen frågade med ett brett flin vem som köpt prästosten häromdagen men vaddå man kan väl glömma bort sig ibland (läs: den var så billig så jag såg fel!)

Jag strödde över ost och gratinerade i ugn i 200°ca 25-30 minuter.
Kokt potatis är godast till tycker jag men är du på GI-humör så hoppar du över den.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*