Det är nog säkert ett år sedan jag gjorde chili con carne fast vi gillar det. Många vill ha ris till men jag vill bara ha gott bröd och en klick creme fraiche. Nu ska jag ila till Alby på Myrmöte, en flitig klubb ska ni veta som jobbar och samlar in pengar till saker i byn. Tyvärr är inte jag en så flitig myra men jag ska jobba på det…….
CHILI CON CARNE
5 hg köttfärs (älg blev det här)
1 stor lök
2 paprikor
2 klyftor vitlök
chili eller torkade chiliflakes
2 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikakrydda
2 burkar vita bönor i tomatsås
1,5 dl vatten eller buljong
2 msk olja
1 msk soya
salt, nymalen vit och svartpeppar
creme fraiche
Fräs köttfärsen i oljan.
Dela lök, paprika, chili och vitlök och låt det fräsa med.
Krydda och tippa i tomater, tomatpuré och vita bönor.
Låt det puttra ihop och späd med vatten/buljong tills det blir så tjockt som du vill ha det.
Smaka av och servera med creme fraiche och gott bröd.
Här blev det chili con caren också! 🙂
Vi äter inte heller med ris till. Däremot creme fraiche och bröd, ibland även nachips eller liknande.
Himmel så länge sedan det var som jag åt chili con carne…..skulle kanske överraska familjen någon dag .
Ha de gott !!
Tänk jag trodde rätten hette Chili con Karin ;).
Så gott Karin! Vi älskar chili con carne här hemma och äter det ganska ofta faktiskt. Ser att du använder Coop's Vita Bönor i tomatsås…är de okej?
Ha en bra dag,
Nadja
Mmmm…. mums! En chili con carne som fått puttra riktigt länge på spisen är något av det godaste som finns! 🙂
Kram Karin
Märit: Ha ha vad lustigt att vi lagade lika!
Åsa: Här hemma var det också längesen fast det är ju himlans lättlagat!
Marianne "storätarn" : Jamen du har kanske rätt!
Nadja:Ska jag vara ärlig så känner jag ingen skillnad på dom och Heinz men så kryddar jag ju rejält också. Ska göra ett smaktest direkt ur burkarna med förbundna ögon, sånt är kul tycker jag!
Va gott med chili con carne. Perfekt mat i höst och vinterrusk. Måste nog laga en gryta snart.
Mmm, ser gott ut!!