Tom kha gai soppa, nästan!

Perfekt dag för mig idag för nu är klapparna klara. Jag hade räknat med en stadsresa till veckan men nu slipper jag det. Klapparna fanns i Ånge! Dessutom tittade jag in i Ånges Asiatiska lilla butik som funnits ett bra tag men jag har inte kollat in den förrän idag. Vem blir sugen på julmat efter det? Den här bloggen ger ingen julinspiration just nu!
 Nu kan du jobba lite annorlunda än jag för jag gjorde soppan på mitt sätt först och googlade på receptet senare och såg att jag inte hållit mig riktigt till orginalet men vaddå jag har aldrig varit i Thailand! Jag tippade i för mycket buljong och tydligen ska soppan vara krämig men med en liten gräddskvimp och nudlar så redde den sig själv!

TOM KHA GAI, nästan!
8 dl hönsbuljong
1 stor tumme riven ingefära
2 klyftor vitlök
1 burk kokosmjölk
1 dl grädde
2 lime
2 msk fisksås
1 msk räkpasta
1/2-1 chili eller torkade flakes
2 kycklingfiléer eller kycklingrester
5-6 champinjoner
6-7 små plommontomater
färsk koriander
(ev. maizena eller nudlar om soppan är blaskig)

Koka upp buljong, ingefära, vitlök, kokosmjölk, lime, fisksås, räkpasta och chili.
Strimla kycklingen och låt den koka i soppan några minuter.
Kvarta eller skiva svampen och tomaterna och låt allt småputtra lite.
Smaka av soppan noga och klipp i en kruka koriander allra sist

3 Kommentarer

  1. Tack, va roligt att det passade:)!

    Soppa som är så gott när det är kallt!

    Detsamma till dig, hoppas att du får en riktigt härlig jul!

  2. Åt tom Tom kha gai på en mycket liten restaurant i Thailand. Tror att det bara var vi som hittade dit av alla turister. Supergott trots värmen! Självklart orkar jag med dej till veckan! Ser fram emot att du kommer hit med din mp3 till mitt "stök". En salig blandning av flyttning och julförberedelser:-)

  3. Den ser värmande ut i vinterkylan!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*