Chilitryfflar och en strulig eftermiddag

Efter jobbet idag åkte jag till en kompis och där borde jag stannat hela kvällen och ätit hennes helt makalösa chilitryfflar! Det var bland det godaste godis jag ätit och tårarna kom nästan (ja så knäpp är jag då) Dom smakade både sött, syrligt, starkt och salt och den kombon är bara bäst  mmmm……… Nu borde jag stannat kvar där men istället åkte jag till mamma…. fastnade i hennes hiss…. var kissnödig till bristningsgränsen….telefonen batterilös…..hissen blev snäll tack och lov….. hemåt i bil 23 grader kallt och mitt på skogen ser jag att tanken är tom och ja.. soppa torsk…..fyller i diesel  men vad hjälper det när batteriet tagit julledigt….en telefon hade varit bra men det var bara 500 meter hem till man och startkablar så vad gnäller jag i?
Nu har lugnet lagt sig i stugan, ungdomarna är hemma, Carro klipper oss julfina, Appelgrens pojkar var hit med ett surdegsbröd modell BIG, skinkan och laxen ska provsmakas och julskivan snurrar, kan det bli bättre?

KERSTINS CHILITRYFFEL
2 dl grädde
200g mörk choklad
1 chili
kakao
flingsalt med citronsmak

Koka upp grädde och hackad chili.
Sila grädden och rör ned chokladen.
Låt smeten stelna, rulla kulor och vänd dom i kakao.
Strö lite salt över varje godbit.
MUMS!

4 Kommentarer

 1. Åhh jag som älskar tryfflar. Men det har inte blivit av att göra några i år..:(

 2. Vilket äventyr! Tur att det slutade lyckligt.
  Massa GOD JUL, Karin
  önskar fröken Dill

 3. Men vilket äventyr det blev för dej när du for härifrån. Borde ha skickat med dej lite matsäck-några tryfflar. Då hade allt gått som smort. Hoppas att ni får det riktigt bra i jul och dagarna framöver. Kramar från Kerstin.

 4. Fröken Dill: Ja det blev happy ending trots allt!
  Ha det fint i jul du också!

  Kerstin: Ja dina tryfflar i fickan i kylan och mörkret hade varit finfint!
  Kram kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*