Marinerat kalkonbröst med rostade grönsaker

Nu har jag varit hemma en vecka och först nu börjar det bli ordning på dag och natt. Jag har aldrig varit så morgonpigg (2-3 tiden sådär) och kvällstrött (19!!) i hela mitt liv men det har gått riktigt bra att jobba ändå men vidriga kvällar har det varit. Tankarna hoppar tillbaka till roliga saker på resan och mindre roliga, tänk att jag måste se kriminell ut för mig och mina väskor ville “tullnissarna” kolla heeela tiden!? Mannen bara flinade och satte sig ner på närmsta stol.

Kalkonen kommer från Isaksen, granngården uppe i backen och det smakar extra gott när man vet vart den struttat omkring.

Ugnstekt kalkonbröst
2 kg kalkonbröst eller kycklingfilé
Marinad: 
2 citroner, saft och skal
2 msk chili och vitlöksolja
2 tsk torkad dragon
2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt

1 klick smör till stekning

Jag la hela filén i en påse med citron, olja,  mortlade örter och salt och där fick det ligga i en halvtimme ungefär.
Köttet brynte jag runt om i smör och sedan fick det stekas i ugnen i knappt 2 timmar i 150°  tills temperaturen var 70°.
Potatis, morötter, champinjoner  körde jag i långpannan med olja, salt, peppar, örtkryddor och lite paprikakrydda.
Svampen åkte i pannan på slutet.

Idag ville Frida att vi skulle ut och åka längd och det har inte jag gjort på flera år och inte hon heller. Jag försökte slingra mig med att vi inte hade skidor och pjäxor som passade och att det var över 20 grader kallt men jag fick ge mig. Utrustningen var hittad så det var bara till att hoppa i kläder och ge sig ut i djupsnön! Nu blev det bara en tur på 15 minuter men längre ska det bli när det blir varmare.

9 Kommentarer

 1. Marianne "storätarn"

  Karin, det är inte att Du ser kriminell ut som gör att de kollar din väska utan att Du verkar så förvirrad att de tror att vem som helst kan ha lurat på dig en bomb eller knark med någon helt genomskinlig förklaring;).

 2. Mums det där såg riktigt smarrigt ut!
  Välkommen hem från resan…är riktigt avis för jag gillade både Nya Zealand och Australien!Kram

 3. Vad hände…Torun skrev

 4. Åh, kalkon har jag börjat fundera på. Många år sedan jag åt det. Detta ser riktigt gott ut.

 5. Marianne "storätarn": Ha ha ha troligtvis har du rätt! Tänkte berätta om den fantastiska flygningen vi gjorde till dig för några år sedan men ingen kan väl tro att allt det är sant?! Gick igenom terminal 5 på Arlanda bara för att försöka göra mig av med traumat!Alltså vi gjorde alla fel:)

  Anonym men jag tror det är Emma: Ja det var fantastiska länder och extra bra i NZ! Kram

  Torun: Vad kul! Du har ju varit på semester i Thailand, dit skulle jag också vilja åka, hur var det?

  Helena: Det är väldigt väldigt gott men det är grymt fula djur (ursäkta alla djurvänner det här var lågt)!

 6. Den anonyme är jag…blev någe konstigt i datorn, tror jag. Thailand var konon, inte så mycket turister där vi var, som det visstnog är i Puketh och det passar mig.

 7. Hej
  Välkommen hem, ni såg ju ut att ha haft det helt underbart..
  Lite kallt att komma hem kanske det blev för dig..
  Men vilken snö vi har fått, blir bra skoterföre här framöver.
  Kan tänka mig att gubben din blev mallig när han slapp visa väskorna..
  Ha det gott

 8. Halloj igen
  Tänkte du skulle få nått att göra nu när du kommit hem.
  Du har en award att hämta hos mig

 9. Torun: Aha det var du!Måste vara kul och vara på ett ställe med lite turister.Måste bli min tur till Thailand någon gång också. Jag saknar värmen….
  Sköt om dig!

  Therese:Tack, ja allt var helt super! Ja du jag trodde vi skulle komma hem till vår men det var väl för tidigt för det. Ska titta in till dig och se vad du lagat och donat med. Spännande med en award, tack snälla för den!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*