Glassen som vi tog till efterrätt gjorde jag för några dagar sedan så den var bara att plocka fram från frysen men den måste tina ett bra tag så den blir mjuk och krämig, vi hade för bråttom. Marängerna gjorde jag pyttigt små men då blev det många också. Här finns receptet men jag bytte ut hallonen i receptet mot frusna jordgubbar istället.
Jag var för långsam med kameran så det blev inget glasskort, just det vi åt vispad grädde och chokladsås till glassen också. Jag tror det är bra med en kaloribomb mitt i veckan!
CHOKLADSÅS
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
en smörklick
Koka ihop allt utom vaniljsocker och smör.
När såsen tjocknat så ta den av plattan och smaka av med smör och vanilj.
Ser gott ut det där! Du åker väl längdskidor var eviga dag nu i denna snörika vinter, så lite goda och snabba kolhydrater att fylla på med skadar inte.
Ha en trevlig helg/ Mimmi
Mums, det där låter alldeles ljuvligt.
Ser helt fantastiskt ut! 🙂