Fläskfilé med bacon och kaprisvinägrett och till det en ostsås

Vi bjöd svärföräldrarna på middag idag och jag ville göra något nytt med fläskfilé. På tasteline hittade jag det här receptet som jag testade och det blev gott tyckte vi. Märks det att jag är inne i ett kaprisstim just nu? Ta soltorkade tomater och basilika istället för det har jag testat tidigare om du inte gillar de små godingarna. Konstig bild blev det och ingen snygg uppläggning heller men det vackra får bli en annan gång.
Av alla lata söndagar tar nog den här priset, trött som en tok och ingen ork till något vettigt ja bortsett från lite matlagning då. Kanske är det vår och solsken men behöver inte mera snö!

Svärmor viskade precis att jag skulle skriva hur jag gjorde såsen och då gör jag väl det!
Anledningen till ostsåsen var att det låg två små ostbitar i kylen som jag annars skulle smulat i mig. Av alla grönmögel jag ätit så vinner st Agur, mild och krämig och helt underbar. Mannen köpte den efter tips från grannen Hasse och den kommer han att köpa fler gånger!
Ingen bantarsås precis men vem bantar på en söndag?

OSTSÅS
2 dl buljong från köttet
2,5 dl creme fraiche 34%
2 dl grädde
150 g cambozola/st agurost
maizena om du vill ha tjockare sås

Koka upp vätskan och smula sedan i osten.
Skär bort kanterna på cambozolan så slipper du sila såsen som jag!
Låt såsen koka upp, ät och njut…..

5 Kommentarer

  1. Vilken god söndagsmiddag du bjuder på. Vad serverade du till köttfatet, förutom ostsåsen?

    Ha en bra kväll/ Mimmi

  2. Ojoj, ser jättegott ut.

  3. Mimmi det blev vanliga rotsaker i ugnen med örtkryddor på! Ha det fint på fjället!

    Jessica det blev inte så tokigt alls!

  4. Ser jättegott ut. Har aldrig riktigt kombinerat kapris och bacon förut, men det måste jag testa!

  5. Åååh så gott!!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*