-Det var stenhårda päron sa dottern och då slog det mig att det kanske går att göra något gott av dom till efterrätt. Mamma hade ofta konserverade päron, kolasås och grädde till efterätt när jag var liten och det är så gott. Vinkokta päron? Nej jag är inte så vinförtjust. Lingonpäron? Näe inte det heller, men svartvinbärsaft skulle det funka?
Ja det testar jag!
VINBÄRSPÄRON
1 kg hårda päron
3 dl svartvinbärsaft
3 dl vatten
1/2 citron, saften av den
1 msk hela kardemummakapslar/1 tsk krossade
1 kanelstång eller varför inte 1 vaniljstång
Koka upp allt utom päronen.
Skala päronen och dela i halvor eller kvartar.
Låt dom koka mjuka i ca 15 minuter om dom är hårda.
Låt dom svalna i lagen.
KOLASÅS
1 dl socker
1 dl sirap
1,5 dl grädde
2 msk smör
Koka ihop allt tills såsen tjocknar på sig lite!
Servera päronen rumstempererade med vispad grädde och ljummen kolasås.
Ja hur blev efterätten då?
Vi vuxna tyckte det blev gott men ungdomarna gillade kolasåsen och grädden bäst!
Det låter väldigt gott och ser spännande ut. 🙂
åh vad gott det ser ut! 😀
Hej! Jag har själv tänkt att börja skriva här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?