Mammas semlor dom är bara godast!

Mamma bjöd på semlor när det var fettisdag men själv har jag inte bakat några än. Svärmor Siv har också bjudit oss på goda semlor så jag kanske hoppar baket själv i år. Ni ser väl att dom ser ut som fjärilar?

MAMMAS SEMLOR
50 g jäst
5 dl mjölk
100g smör
1 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 13-14 dl vetemjöl
2 kryddmått hjorthornsalt

Smält smöret och blanda i mjölken (37°)
Smula jästen och rör ut med degvätskan.
Vispa ihop ägg och socker och rör ner det i vätskan.
Blanda i mjöl, hjorthornsalt, kardemumma och salt till en slät deg.
Om degen är alldeles för lös så rör i lite mera mjöl.
Låt degen jäsa 30 minuter.
Rulla släta bullar och låt dom jäsa ca 45 minuter på plåten.
Pensla med ägg och grädda dom i 225° i 8-10 minuter.

FYLLNING
inkråm från bullarna
riven mandelmassa
en mjölkskvimp
några droppar bittermandelolja

vispad grädde såklart!

3 Kommentarer

  1. Söta dom blev som fjärilar =)

  2. Vilket läckert foto! Blev hur sugen som helst!

  3. Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

Lämna ett svar till Jessica Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*