Kokt kalkon/kyckling med citronsås

En vecka i raketfart! Jag har varit ensam hemma hela veckan så jag har levt på stekt strömming i ättika på hårdmacka och det är inte ett dugg synd om mig!
Nu är det snack om fotbollsmatcher i morgon men jag tror jag är tråkiga mamman som stannar hemma och pratar med mina små plantor istället.
Jag hade en bit kalkon i frysen som jag bara tänkte koka buljong eller soppa på men det var kött så det räckte till oss tre. Min favoritkyckling när jag var liten var just kokt med riktigt syrlig sås!

KOKT KALKON ELLER KYCKLING
kalkon eller kycklingskrov med kött på
vatten så det täcker pippin
morot, lök, selleri, purjo
lagerblad, salt, krydd och vitpeppar

Låt allt koka lugnt i ca 1 timme.
Ställ koket riktigt kallt så flyter fettet till toppen.
Rensa köttet i fina bitar och servera det i buljong och kryddgrönt så ser det gott ut.

Jag kokade Druvans ris och quinoablandning till och de sista minuterna pytsade jag i frysta ärter majs och paprika som fick ånga sig mjuka.

CITRONSÅS
2 dl kraftig hönsbuljong
2 dl mjölk
1/2 dl grädde
2 msk mjöl
saft och skal från 1 citron
en gnutta honung
gurkmeja så såsen blir lite gul
salt och peppar

Koka ihop allt och smaka av med honung om du tycker det blir för surt.

5 Kommentarer

  1. Citronsåsen låter jättegod! Den ska jag testa 🙂

  2. Har aldrig ätit kalkon, är pinsamt ju… Måste ta tag i det och pröva, har du något favoritrecept, är det detta? Låter ju gott…

  3. Toppen Karin med din blogg. Nu blir det soppa på kalkon. Vi har lite kallekalkon kvar i frysen men mannen i huset har beställt 10 st som vi får om några veckor, så i sommar blir det ett kucklande här på åsen och förmodligen hundskall från fågelhunden:)

  4. Lysande med citronsås!

  5. KARIN: Testa den Karin!

    MALIN T:Jag testade att rimma kalkonen först och sedan ugnssteka, gott gott! Svårt och säga vad som blev godast….

    ING-MARI:Buljongen blir hur god som helst på dina kalkoner. Haftigt att du skaffar kalokoner igen, jag kommer upp och kollar in dom fast dom är bra fula!

    JENNY: Ja jag gillar syrliga såser!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*