Paella med vitlöksås

Det här var inte vad jag tänkte laga alls idag men det blir aldrig som tänkt eller hur? Jag hade tagit upp 2 kycklingfileér till middag men då var Frida och Olle på hemväg, så då blev det till att tänka om lite, lycka när man blir fler till middag! När två choritzokorvar låg i kylen fick jag en paellaidé, spansk pytt i panna för det var riktigt längesen!  Räkorna åkte på snabbtining i micron och några halvledsna grönsaker fick nytt liv. Ta de grönsaker du har, det räcker länge med paprika, lök och ärter tycker jag och saffran är inget måste det blir gott utan , bara du har en mustig buljong.
Musslor blir riktigt gott till men det hade jag inga. Någon paellapanna har inte jag och har inga planer att skaffa heller men har du en stor wokpanna så blir det såklart extra snyggt!

PAELLA med kyckling, räkor och korv 6 port
5 dl ris (arborioris tog jag men det funkar med vanligt också)
2 kycklingfiléer
2 choritzokorvar
1 kg räkor med skal
1 paprika
1 lök
1 dm zucchini
4 champinjoner
2 klyftor vitlök
1/2 -1 chili
1 liter buljong från räkskal eller tärning/fond
1/2 dl tomatpuré
1 kuvert saffran
1 msk paprikapulver
3 tomater
3 dl ärter, majs och paprika
salt och svartpeppar
smör/olja till pannan
färsk timjan eller persilja
1 citron eller lime till servering

Oj vilken röra det blev på receptet men det här är enkel mat, jag lovar!
Dela kycklingen, korv och grönsaker i småbitar.
Fräs allt (utom räkor, tomater och ärter, majs, paprika) i stekpannan i omgångar och lägg över i en stor ugnsform.
Låt även kryddor och buljong bli varmt i stekpannan då går allt fortare i ugnen sedan.
Blanda runt allt väl i formen och täck med folie.
Kör i ugnen i ca 20 minuter i 225°.
Skala räkorna under tiden.
När riset är mjukt lägg i ärtblandningen, tomaterna i bitar och räkorna och låt allt bli varmt.

Servera med bröd och creme fraiche blandad med vitlök, salt och peppar.

TREVLIG HELG MINA VÄNNER!

5 Kommentarer

 1. gud vilken god paella, nar kan man komma over pa middag? 🙂
  Onskar en underbar helg!
  Kramar:)

 2. Basilikan som jag satt är på uppgång! Tror dock att jag har satt dem lite för tätt och att de inte kommer att rymmas allihop! De är planterade i en konservburk 😛 Ska se vad som händder men håller tummarna. Tror nog jag kommer att köpa mig en plant på blomsterlandet 😀

 3. Gott gott!
  Länge sedan jag åt Paella nu, ska nog försöka göra det snart. Men frågan är om man vågar ha i musslor…..brukar du ha färska eller konserverade?
  Trevlig helg!

 4. Det här ser verkligen härligt ut. Vilka färger 🙂

 5. Mmmm…smaskens, nu vet jag vad det blir till söndagsmiddag här på Nyänget.
  Ha det gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*