Chili con carne

Det blev en bråttommiddag idag och jag hade det på känn redan igår så jag gjorde en liten chili som bara var att värma på. Paprikan var tokdyr och inte den man kastar i korgen om man inte måste just nu, men men (det var inte jag som köpte den:)) Jag blir irriterad på mig själv ibland när jag väljer bort frukt och grönt som är dyrt men smågodis för 79 kr kilot det kan slinka med bara för att det är helg, hokuspokus utan minsta fundering, eller hur?

Chili con carne 4 port
3 hg köttfärs
2 msk olja
2 paprikor
1 lök
2 klyftor vitlök
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 msk mald koriander
1/2 -1 chili
1 dl tomatpuré
2 burkar vita bönor i tomatsås
salt och peppar
creme fraiche till servering

Bryn färsen i oljan och pytsa sedan i resten och låt det fräsa i tur och ordning.
Tippa sist i bönorna och låt allt puttra ihop.
En klick creme fraiche och bröd är gott till!

Visst blir det skönt med en ledig dag i morgon? Jag ska åka till Sundsvall med mamma för hon behövde handla lite men sedan blir det jobb som vanligt på fredag.

Nu måste jag bara ta fram dammsugaren och jaga runt lite för det är bara 45 minuter kvar tills Leila ska göra pasta! (pastamaskin står på min lista över saker jag vill ha i mitt kök)

3 Kommentarer

 1. det later jatte gott med chili con carne, har faktiskt aldrig lagat det sjalv nagon gang! Kanske kan passa pa nu eftersom det ar fortfarande kyligt har!
  Godnatt och trevlig helg:-)

 2. Åh, chili con carne är ju hur gott som helst ju! Jag ser att du gör precis som mig, köttfärs istället för anligt kött och vita bönor i tomatsås istället för utan tomatsås.. helt rätt! Det blir ju godast så 🙂

 3. NENA: Passar om det är lite ruggigt hos dig!
  Ha en trevlig helg du också!

  ANNA:Ja det är ju så här man å chili con carne första gången, faktiskt det första jag bjöd mamma och pappa på när jag bodde hemma. Helt kött blir också gott men det kräver mer tid eller iaf planering!
  Ha det fint Anna!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*