Chokladpudding a´la NigellaDet här blev det lilla söta efter grillningen idag. Jag hittade receptet i Nigellas Express och ser man på bilderna i boken så ser allt så lätt ut och hon bara ler, inga likheter med mig och mitt kök! Jag lyckades smeta ner både mig, köket och huuuur många kastruller och vispar som helst (jag var fläckig som en giraff) Mitt tips är: ingen mjuk plastvisp som allt fastnar i utan stålballongvisp eller elvisp.
Puddingen blev som en soft mousse och det kanske inte var meningen men gott tyckte vi. Jag tog heller ingen finchoklad utan en billig “fulchoklad” från Ikea och en nypa salt.


CHOKLADPUDDING
4-6 port
2 ½ dl standardmjölk
1 1/4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 msk majsstärkelse/maizena
6 msk kakaopulver
2 msk kokande vatten
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
60 gram finhackad mörk choklad (70% kakaohalt)

Hallon och grädde passar fint mot chokladen!

1. Värm upp mjölk och grädde i en skål i mikron (eller i en kastrull på spisen).
2. Koka upp vattnet.
3. Häll socker och majsstärkelse i en tjockbottnad rostfri kastrull.
4. Sikta ner kakaopulvret, tillsätt kokande vatten och rör ihop till en tjock smet.
5. Rör i äggulorna, en i sänder, den varma gräddmjölken och vaniljsockret.
6. Skrapa ner smeten från sidorna på kastrullen och hetta upp långsamt.
7. Sjud och vispa oavbrutet tills smeten tjocknar och får konsistens som majonnäs.
8. Ta kastrullen av plattan och rör i chokladhacket.
9. Häll över smeten i 4 små koppar, täck med plastfolie så slipper du skinn på puddingen, ställ kopparna i kylen när de svalnat.

Vi var så många så jag gjorde dubbel sats!

6 Kommentarer

 1. Oj, det var något helt annat än Ekströms pulverpudding som i alla fall jag växte upp med! Man kanske skulle ge den hederliga efterätten chokladpudding en chans? Såg extra gott ut med de färska hallonen.
  Tycker fröken Dill

 2. Jag var grymt sugen på en dessert som denna igårkväll, men tyvärr hade jag inte tänkt på det tidigare. Får bli nästa helg!

  Ha en bra dag:-)

 3. Jag älskar chokladpudding, men jag brukar nöja mig med Ekströms variant – tycker faktiskt att den är riktigt god. 🙂 Men ändå, lyxigt att göra egen… det måste jag prova!

 4. Jösses, det här är definitivt ett recept för mig. Ser ju så gott ut får nog ta och gå till kylen och leta fram lite chokladmoussetårta för att stilla chokladsuget =)

 5. Mona (Adams mamma)

  Hej Karin!

  Va kul att se den fina artikeln om dig och din mat!
  Nu vet jag ju hur du ser ut. Vi får ta och ses nån gång!! Jag ringde Adam nyss och fragade varför han inte sagt nåt om tidningen, han hade bara glömt…
  Jag har också ett stort matintresse och matlagning är min stora gläde. Fast jag kommer hem vid sjutiden på kvällarna vill jag gärna skala lite rotfrukter,göra en god sås och helst steka en köttbit (oftast en karré). Då är jag lycklig!
  Har bett Adam komma hit o laga sushi, men det blir aldrig av. Jag tycker om det men har aldrig gjort det.Det såg så gott ut i tidningen!
  Lisa är toppen!
  Varma hälsningar
  Mona

 6. FRÖKEN DILL:Ja hallon och choklad gifter sig fint det!

  MIKAELA:Testa vettja!

  FRIDA:Det går ju definitivt fortare med Ekströms och den kladdar inte ner ett helt kök heller:)!

  JESSICA: Aha du har en sån du, inte dumt alls!

  MONA: Hallå där , vad kul att du hör av dig (har funderat men inte kommit till skott)! Vi måste bara träffas, det vore sååå kul och kanske rulla sushi med Adam och Lisa? De var så himla duktiga och du ska veta att vi gillar din Adam!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*