Älgskavsgryta

En varm dag som den här borde man ätit matjessill och gräddfil för det är en klar sommarfavorit för mig men grytan var en rest sedan igår och rester på en måndag är aldrig fel. Då kunde jag pyssla ute med mina tomatplantor istället, några har fått inackordering hos svärföräldrarna(dom kommer att ha det kungligt!) men de flesta är kvar i mitt lilla växthus. Herr Gurka har vuxit till sig men det kan hända mycket än……

ÄLGSKAVSGRYTA 6-8 port
8 hg älgstek
5 dl torkade trattisar eller 1 liter färsk svamp
1 stor gul lök
1,5 dl chilisås
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl spad från svampen
1 svampbuljongtärning
smör
salt och vitpeppar
(enbär, messmör eller dijonsenap passar också fint, smaka dig fram)

Skav av köttet när steken är halvtinad, tunna skivor.
Lägg svampen i blöt / skär den färska och hacka löken.
Stek svamp, lök och kött i omgångar och lägg över i en gryta.
Koka ur pannan med svampspadet och tippa i resten i grytan.
Låt grytan puttra ihop lite och smaka av med kryddor.

Nu ska jag greja klart med en glasstårta som ska frysas in och plockas fram till helgen för då är det kalasdags, det är visst någon som fyller 70!

5 Kommentarer

  1. Halloj där,
    Sitter och läser igen mig lite, solen ha ju lyst i helgen så man hinner ju inte hälsa på er bloggare..
    Fnissar i alla fall åt dig ang ditt inlägg om nigella och hennes leende, visst är det väl så, vi ler och vispar och ser alldelens perfekta ut, eh nått..
    Ibland blir man ju så förbaskad så hornen i pannan står ut en hel meter men tur dom kryper in i bland också..
    Ha röstat på din tapas rätt i alla fall (själv fegade jag ur)eller kom inte på nått kul förslag..
    Ha det gott så hörs vi

  2. Skont att ni ocksa fatt lite sol och varme hemma i Sverige. Rester ar aldrig helt fel pa Mandagar och specielt inte om man far rester som ovan…det vattnas ordentligt i munnen pa mig:)
    Kramar,
    Nena

  3. Underbart god den var grytan!!
    Ännu godare till lunch på jobbet, tack mami! 🙂

  4. Ser toppengott ut! =)

  5. THERESE:Ja det där med leenden och ordningen i köket stämmer sällan. Kommer en hel del ramsor ibland också som inte är rikssvenska…….
    Tack för rösten och synd att du inte var med!

    NENA:Ja du har tur du som har haft vår och varmt länge!Kram kram

    ANNA: Vad bra, grytor blir nästan alltid godare dagen efter!

    YLVA: Tack så mycket!

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*