Yiiiipeee! Jag har vunnit första pris!

Vilken tur man kan ha alltså! Jag har vunnit potatistävlingen på Taffel och jag är såååå himla glad! Första pris var en resa till Julita Wärdshus, middag som förhoppningsvis Tommy Myllymäki lagat och övernattning, fattar ni hur kul det känns?!  Jag kanske slår till och lagar potatisrätten i helgen och bjuder familjen för dom har inte smakat den.

Här kommer en repris på ett gammalt påhitt som blev lyckat, allt blir ju inte det tyvärr!

TONFISKGRYTA  2-3 port
1 burk tonfisk i olja(175g)
1 liten burk kikärtor (200g)
1 liten lök
1 dm purjolök
1 paprika
4 msk tomatpure
1-2 tsk sambal
saften av 1/2 citron
2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 dl dill
salt, svartpeppar

Dela paprikan i bitar och hacka lök och purjo.
Fräs det mjukt i oljan från tonfisken.
Skölj kikärtorna och tippa i dom och tomatpurén och låt det fräsa lite.
Tippa i vatten och buljongtärning och låt det koka ihop någon minut.
Smaka av med citron, sambal och kryddor.
Lägg sist i tonfisk och dill och låt allt puttra en gnutta.
Smaka såklart en gång till!

Nu ska jag iväg och vara kioskgumma när herrarna i Östavall ska spela fotboll.
Ha en trevlig fredagkväll mina vänner!

22 Kommentarer

 1. Grattis Karin! Vad kul att du gick och vann. Potatis och nässlor det är klart att det föll juryn i smaken. Du kan allt du, min vän.

  Grattiskramar/ Mimmi

 2. Lindström

  Stort GRATTIS!

 3. grattis till vinsten Karin! jag kommer upp till kioskgummorna och köper kaffe ikväll. Vi ses

 4. Men jösses, vad kul =), ett stort GRATTIS! Ni kommer få det underbart!

 5. Grattis än en gång!

 6. Jättegrattis!

 7. Stort GRATTIS Karin,jättekul.

 8. Grattis Karin!
  Jag är inte alls förvånad. Hoppas att ni får det härligt!
  Ruth

 9. Grattis ! Å, vilket roligt pris. Du är ju helt enkelt bäst 😀

 10. Kanonduktig, det är vad du är! Hoppas verkligen att du får det mysig med din vinst 😉

 11. MIMMI, LINDSTRÖM, PJ, JESSICA, KATRI, EMMY, KRISTINA J, RUTH, ERIKA, MIA: Tack så himlans mycket snälla ni! Jag har putsat fönster idag och det har aldrig gått så lätt! Ha en riktigt skön helg, kramar/Karin

 12. Grattis!!! =D

 13. Fantastiskt roligt – vilken ära om inte annat! Stort grattis!

 14. Men så fantastiskt. Ett stort grattis från mig med. Ta många o härliga bilder när du åker dit.

 15. Grattis Karin, vad kul att du vann i den här tävlingen 🙂 Vilket fint pris, Julita är väldigt vackert. Ta en sväng förbi Trosa också, när du ändå åker till Sörmland. Då får du njuta av rökt Lax och kanske ett besök på Marsipangården också. Därifrån kommer ett inlägg hos mig nån av de närmaste dagarna.
  Ha det bra.

 16. …men… SKITKUL!!
  Grattis!!!
  Så roligt att följa din blogg!
  Det var ett riktigt FYND att hitta den 🙂
  Kram på dej från Sundsvall

 17. GRATTIS! Jättekul och hoppas att ni får det riktigt härligt!

 18. Grattis, vad roligt!!! 🙂

 19. Tusen gånger grattis Karin! Bra gjort! Rätten låter kanongod!

 20. HANNA, MICKAN, NADJA, KERSTIN, EMMA och MÄRIT:
  Ni är för gulliga! tack snälla snälla ni!

  CHRISTINA: Tack vad kul att du hittat till min blogg, du är såååå välkommen. Nu ska jag kolla in till dig! Vad roligt att du är en medelpadda du också! Kram

  BIRGITTA: Tack! Jag ropade till mannen att jag ville till Trosa på semestern för det såg så fint ut. Nu är ju inte jag bäst på Sveriges geografi och trodde att Trosa låg på ett helt annat ställe(hm blandade ihop det med Hjo???)Vi planerar en tripp till västkusten men nästa gång man hamnar på ostkusten så….Ha det fint!

 21. Grattis! Så bra att du vann med ditt härliga recept, jag älskar nässlor, och så hittade jag din blogg. Den kommer jag att fortsätta att kika på!
  Men, Karin, varning för catering! Det sysslade jag med i 15 år och nästan alla vill bara äta fläskfilé på sina fester. Så om du inte älskar att putsa fläskfilé, så låt det stanna vid en dröm!

 22. Härligt, Karin! Stort grattis! Och sen blev jag så nyfiken på rätten. Jag skulle vilja smaka, och därför sökte jag efter receptet på din blogg och sen med Google, men jag hittar ingenting. Kan du ge mig en vink om var?
  Kerstin B

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*