Min laxsoppa

Jag frös på vägen hem från jobbet idag fast jag hade både bil och rumpvärme på, är det juni eller? Det blev soppa till middag och nu är jag varm, ett eget hopkok som fick högt betyg 4,5/5 från mannen och 4/5 från dottern. Ni vet att jag frågar ju bara efter poäng de gånger jag själv tycker att det blivit gott! Jag funderade hit och dit om jag skulle ha i tomater eller vitt vin men jag ville inte mixtra vidare när jag blev nöjd.

MIN LAXSOPPA 4-6 port
3 hg lax i bitar
2 potatisar
2 morötter
1 konserv kronärtskockshjärtan
1 lök
2 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 msk fänkålsfrön
1 citron, skal och saft
1 liter vatten
2 fiskbulj.tärningar/fiskfond
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk maizena
1 tsk gurkmeja
1,5 dl kryddgrönt (gräslök, dill och mejram tog jag)
2 msk smör
salt och nymalen vitpeppar

Skala och tärna potatis och morötter.
Hacka lök, vitlök och strimla paprikan.
Fräs alla grönsaker (utom paprikan) och mortlade fänkålsfrön  i smöret.
Tippa i vatten+buljong och citron och låt det koka tills allt är mjukt.
Nu är det dags för grädde, mjölk med maizena och kryddor.
Dela kronärtskockshjärtan i kvartar och lägg i dom, paprikan och laxen i bitar.
Sjud soppan några minuter och smaka av med kryddor och kryddgrönt.
Späd eller red soppan tills du får den som just du vill ha den!

I morgon ska jag ha ett roligt jobbuppdrag, jag ska ut i skogen och vara troll! Kläder har jag fått låna så nu ska jag bara kolla om jag kommer ihåg någon trollsaga som inte är alltför hemsk…. saknar min trollkompis bara!

7 Kommentarer

 1. Mossa, mossa kära trollkompis! Hur mycket tror du inte jag saknar dej! Hur mycket som helst!!!!Länge sen vi snurra´runt i skogen. Men snart är dej dags att ta fram instrumenten och spela. Ska vi vara troll då eller……?
  Kram och lycka till!

 2. Hej Karin!
  Tack för en jättefin födelsedagshälsning!
  Lycka till med trollföreställningen!
  Ruth

 3. Vi träffade ett jätte snällt troll på andra sidan dammen idag.
  Känner du henne? Ha! Ha!
  Tusen tack Karin.

 4. Gott med laxsoppa, aldrig gjort det med lax sa det har skriver jag upp. Har i Italien har sommaren ocksa kommit sent men nu ar det runt 30-35°C sa vi kan inte klaga langre:))

 5. KERSTIN: Grankott grankott min vän!Tror inte vi gör succé som spelande troll fast man vet aldrig…..

  RUTH: Tack! Jag skulle ha ringt om inte klockan varit så mycket. Har har haft en fantastisk dag med mysiga barn!

  RÖDLUVAN:Tack själva! Kul för trollet att bli väckt av sååå snälla manniskor!

  NENA:Åh vad det låter härligt där i kronärtskockans land, visst är det så?

 6. Jag fick också träffa trollet på andra sidan dammen! Trollet snarkade väldigt högt, men va jättesnäll!! Tack för en spännande förmiddag!

 7. Soppan ser god ut, och trollet ser ut att vara ett snällt troll, vilken tur! 😀

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*