Rökt Vänernlax med hjortronsås

Hallå där mina vänner nu var det längesedan! Jag har hunnit med en semestetripp på en dryg vecka, allt har varit toppen inte minst en konsert med Pink i Göteborg men nu är det skönt att vara hemma. Takida var förband och dom var super! God mat har det såklart blivit, musslorna i Oslo är semesterettan men räkorna i Lysekil kommer tätt efter. När vi kom hem så blev vi bjudna på middag på Näset av våra Värmlandssläktingar som vi inte träffat på massor av år så det var riktigt roligt. De bjöd på en härlig sommarbuffé med mycket gott och bl.a rökt fisk, både lax och sik från Vänern som Martin Nord både fiskat och rökt. Såsen passade som handen i handsken till! Nu blir det visst inga hjortron här i år, svärisarna har gjort en “myrcheck”, synd! (egentligen menar jag :skönt då behöver jag inte plocka hjortron i år heller!) Hallon, lingon och blåbär är min typ av bär så jag hoppas på dom istället.

Hjortronsås
3 dl majonäs
1 dl yoghurt
1 dl hjortronsylt

Blanda ihop majonäs och yoghurt och rör sedan i sylt tills du får lagom sötma i såsen.

I morgon ska jag kasta mig ut och läsa alla mina favoritbloggar fast inte om solen skiner då ska jag vara ute och njuta av min sista semestervecka!

3 Kommentarer

 1. Ni hörs ju ha haft det helt underbart, inte dumt att bli bjuden på mat när man har nyss kommit hem och kylskåpet gapar tomt..
  Ha en fortsatt trevlig semester
  Kram

 2. Åh, vilken härlig semester du verkar ha haft!
  Jag är också inne på min sista vecka och njuter till max… fast jag saknar faktiskt jobbet också skratt Jag har bara haft 2 veckor nu i sommar och sparat 2 till lite senare, men jag känner mig rät nöjd ändå! 🙂

  Den där såsen låter verkligen inte tokig, speciellt inte om man som jag älskar hjortron!! 🙂

  Förresten, jag har en ny blogg för jag var så trött på den andra… så nu är adressen http://dewdropia.blogspot.com

  Titta gärna in om du har lust!

  Kram

 3. Therese: Ja vi har haft det super men lite hemlängtan fick jag på slutet ändå! Ha det fint du också/Kram

  Anna:2 veckor var lite det men hoppas du haft det fint. Vad spännande med ny blogg jag ska kika dit!
  Kram

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*