Silviakaka i långpannan

Idag har jag haft en skön söndag men ändå hunnit med lite småsaker härhemma och en morgonpromenad i dimman, om man nu får säga morgon halv 10? Jag var kioskgumma på fotbollen idag och den här kakan skulle säljas men det var så lite folk och flera “bagerskor” så kakan fick följa med hem igen. Bra tänkte jag för min minsta lilla Frida fyller 20 på tisdag, (helt ofattbart !)och då är ju en kaka kirrad. Från fotbollen åkte jag direkt till Kölsillre på gympa för första gången och det var sååå kul, hoppas bara att kroppen tycker det imorgon också!

SILVIAKAKA
4 Ägg
4 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
4 tsk Vaniljsocker
2 dl Vatten

Glasyr
200g Smör
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 Äggulor 
Kokosflingor

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

3. Häll i vattnet och rör smeten slät.

4. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna.

5. Grädda i 175°c i ca 25 min.

6. Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren.

 Glasyr:

1. Smält smöret tillsammans med socker och vaniljsocker.

2. Vispa försiktigt ned äggulan och låt smörkrämen sjuda hastigt.

3. Bred ut den ljumna glasyren över kakan och strö över rejält med kokos. 

2 Kommentarer

  1. Tycker Sylviakaka hade passat bättre 🙂 Nej en drottning ska det va till den goda kakan. De tyska grannarna har bjudit oss på alla möjliga sorters mastiga tyska bakverk till min fasa o mannens lycka, men i helgen träffade de rätt så nu har jag fått recept på en spännande o jättegod (enl. mej) kaka som jag ska testa. Den lär garanterat sätta sej kring midjan :9

  2. SYLVIA: Såklart den skulle heta Sylviakaka:)!Kul för mannen då men du kan väl blogga om kakan för jag blir såklart nyfiken?!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*