SNICKERSTÅRTA/KAKA

Nyss hemkommen från en supertrevlig helg i huvudstaden med Sture och Kattis. Vi har sett på Ugglas revy, ätit en massa god mat och yrat runt en massa på stan. Snickerstårtan gjorde jag till Fridas födelsedag i förra veckan men det var så mycket stök då så jag hann inte ens blogga! Mitt förslag är att skära tunna bitar av den här tårtan i förväg annars blir man lurad att ta för stor bit, ni vet väl hur mäktig den är? Kanske små små bitar till och med. Jag vispade grädde till och tinade några sommarhallon.

SNICKERSTÅRTA
 1 burk Jordnötssmör 
 1 ½ dl Strösocker
 1 msk Vaniljsocker
 2 dl Ljus Sirap
 1 liter Cornflakes
 250g Mjölkchoklad


1.
Värm jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull
på svagvärme tills har sockret smält och rör hela tiden.

2. Blanda i cornflakesen och tryck ut smeten i en klädd rund bakform.

3. Smält chokladen och bred ut den ovanpå kakan.

4. Ställ in tårtan i kylen så att chokladen stelnar.

Imorgon blir det rapport från Stockholm och goda restaurangen………

3 Kommentarer

  1. Välkommen hem!
    Ser fram emot nästa blogginlägg 🙂

  2. Hoppas ni hade det bra i storstan! Den där kakan låter riktigt smaskens. Det blir nåt att ta med på nästa fredagsfika på jobbet! 🙂

  3. Anna: Tack så mycket, nu får du kolla in vad vi ätit men det blir nog kalops när du kommer hem på onssdag!

    Karin:Vi hade det toppen! Bjud på den här kakan du men gör småbitar så kan man ju ta 2 om man vill!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*