Ugnsfalu med broccolimos

Nu mina vänner är det färdigsemestrat och jag är hemma i kylan igen och har nyss ätit falukorv! Mamma och jag har haft det sååå härligt den här veckan, bättre än jag någonsin trott. Vädret har varit varmt och skönt men med regnskurar några dagar. Vi har varit till Mallorca på en gruppresa med Byberg Nordin. Mat , boende och utflykter var “fixt” och färdigt och det var ju en helt ny grej, lite “utflyktmeddagiskänsla” ibland men väldigt trevligt och lättsamt. Det var ett härligt gäng med på resan och de flesta var riktiga resrävar så nu peppar jag mamma att boka en ny resa till våren. Buffé fick vi både till frukost och middag med massor av goda saker men jag saknade smakerna! Kockarna lagade mat allt eftersom och dom hade värsta finaste råvarorna, alla möjliga sorters fiskar och kött av alla de slag men var fanns kryddorna, vitlöken och örterna? Det växte ju rosmarin i vartenda dike! Beror det på att dom tror att vi vill ha smaklös mat? Alla engelsmännens fel? Nu fanns det massor av härliga frukter och goda saker också. Jag är bara brydd vem som ska fixa chokladcroissanterna till frukosten imorgon……….

Vad fanns då i kylen efter veckan som gått? Jo en bit Änglamark falukorv och mina småtomater som mognat på sig. Anna kom hem i morse och både hon och jag gillar falukorv, sorry mannen (som inte diggar falu) nu bestämde vi:) 
GRATINERAD FALUKORV MED TOMATER 3 port 
400g falukorv
2 hg småtomater
1 lök
2 klyftor vitlök
1-2 msk dijonsenap
1,5 dl riven ost
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt, peppar
örtkrydda  

1. Hacka lök och vitlök och lägg det tillsammans med tomaterna i en ugnsform.

2. Skåra korven, smeta på senap, kläm ner ost och lägg korven i formen.

3. Blanda tomatpurén med vatten och häll det över tomaterna.

4. Krydda på grönsakerna och gratinera i ca 20 minuter i 200-225° tills osten fått färg.

Anna hade gjort broccolimos häromdagen och jag fick lust att testa det. Vi kokade med några potatisar och hade ost kvar från korvgratängen och tillsammans med både grädde och smör blev det mums. Men visst ser det giftigt ut? Är du på GI/LCHF-humör så hoppar du såklart över potatisen.

BROCCOLIMOS 3 port

3 potatisar
500g fryst broccoli
1 dl grädde
2 msk smör
1,5 dl riven ost
salt och nymalen peppar

1. Koka potatisen mjuk och låt broccolin koka med några minuter.

2. Slå bort kokvattnet och rör ned grädde, smör och ost.

3. Smaka av med salt och peppar.

Nu börjar ögonlocken kännas tunga för det blev bara några timmars sömn på morgonen idag så jag sparar några semesterbilder tills imorgon!

7 Kommentarer

 1. Välkommen hem! Kul att ni har haft det bra! Ses på torsdag i poolen.

 2. Broccolimos måste jag absolut prova. Broccoli är något av det godaste jag vet.

 3. Broccolimos har jag aldrig gjort – det måste jag ju testa.
  🙂

 4. såg riktigt gott ut och nyttigt. ;D

 5. Hej… Allt bra?
  Är du tävlingsintresserad?

  Jag har igång massa tävlingar nu
  & det kommer in nya titt som tätt.

  Var gärna med och tävla =)
  –> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

  Är du int intresserad så ber jag så hemskt mycket om ursäkt..
  Ta hand om dig =) Kramar // Millah

 6. Broccolimos låter mums! Det måste jag testa 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*