Köttgryta med mejram och dijonsenap

Jag tänkte först kalla min gryta för Bambigryta eftersom jag använde rådjurskött men jag ångrade mig, det lät inget vidare. När jag puttrat köttet mört funderade jag på kryddning och bestämde mig för mejram, hur ofta använder jag den kryddan? Inte ofta alls, i ärtsoppa någon gång bara. Fast jag har ju faktiskt haft en fin mejram i landet som jag borde tagit in och torkat men det är lite sent nu, -7 ute!

KÖTTGRYTA MED MEJRAM OCH DIJONSENAP
4 hg grytbitar, älg, nöt, rådjur, lamm
buljong tärning/fond/”hemkok”
2 dl fet creme fraiche
2 tsk torkad mejram
1 msk dijonsenap
1 klyfta vitlök
olja till stekning
salt och peppar

1. Bryn köttbitarna i oljan och låt vitlöken fräsa med på slutet.

2. Tippa över buljong så det täcker köttet och låt det puttra tills köttet är mört, 1-2 timmar och späd under tiden med mera buljong/vatten.

3. Smaka av med mejram, senap, salt och peppar och låt allt puttra ihop 5-10 minuter.

Det blev ett ynka litet recept det där men såsen blev väldigt god trots det!
Bilderna blir så tråkiga nu när det är mörkt och det kommer det ju att vara ett tag………

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*