Kokt torsk med ägg och pepparrot

Nej jag har ingen fiskallergi men man kan lätt tro det för nu var det längesedan det lagades firre i mitt kök. Det här är barndomsmat för mig fast då ströddes det ingen pepparrot på fisken men det är gott utan den också. Bara så ni vet så måste det vara smör till men för längesen när jag hade fettskräck så blandade jag smöret med lite av fiskbuljongen och det funkar såklart.

KOKT TORSK MED ÄGG OCH PEPPARROT
400 g torsk ( Änglamarks ekologiska provade jag)

Koka upp och låt koka 5 minuter:
5 dl vatten
saften av 1/2 citron
salt, pepparkorn
purjobit, lagerblad
smörklick

Sjud fisken i några minuter i buljongen

Servera med:
♥ kokt potatis
♥ 4 kokta hackade ägg
♥ skirat smör
♥ riven pepparrot

Visst är det härligt med fredag imorgon? Lisa kommer hem i helgen och kanske Petter och kanske Frida och kanske det dyker upp några pojkvänner också men Anna hon drar söderut. Det är inte lätt att samla ihop hela familjen nu för tiden! Jag hörde en önskan om rådjursmiddag…….

2 Kommentarer

  1. Men det här måste vara ett tecken. Per Morberg hade ju liknande mat igår kväll och jag blev så sugen. (Hade kunnat riva fram ett fiskblock ur frysen för att koka torsk.) Nu måste jag göra det här, men i helgen blir det inte för då är det nog bara köttätare här. Minns när jag var liten och det serverades kokt gädda med pepparrot och skirat smör. Mums så gott.

    HA det gott i helgen!
    Kram

  2. KERSTIN:Ja det måste det vara! Gissa vad jag tittade på efter maten då på tv4 plus? Jo Per Moberg i torsksvängen! Blev full i skratt då.Visst är det härligt med matminnen!
    Trevlig helg till dig från mig!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*