Mustig älggryta med svamp

Tur att jag har bloggen nu när det är en tokspännande Wallander på tv som jag vill se men inte vågar hela tiden…..här är middagsgrytan som jag bjöd svärisarna och bästa Peter på idag…..

MUSTIG ÄLGGRYTA
5-6 hg grytbitar av älg eller det du har
2 dl torkade trattisar eller 1 liter färska champinjoner
1 stor lök
2 msk tomatpuré
2-3 msk messmör
buljong+svampbuljong
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2-1 msk mortlade enbär
1 msk balsamvinäger
smör/olja till stekning
salt och peppar

1. Bryn köttet, krydda och puttra köttet mört i buljong.

2. Fräs svamp (blötlagd och urkramad) och lök.

3. Låt tomatpurén fräsa med och blanda ner allt i grytan.

4. Tippa i grädde och creme fraiche och låt allt puttra ihop.

5. Smaka av med kryddor och balsamico.

nu är det lite lugnare på tv…….blir fegare ju äldre man blir!

7 Kommentarer

  1. Det är bra gott med älggryta. Nu var det ett tag sedan så det skulle sitta fint.
    Vi tog storvägen den här gången…men när barmarken visar sig så blir det inlandet.
    God fortsättning och kram/ Mimmmi

  2. Vilken härlig gryta!

  3. Hej igen, jag har en tävling på bloggen där man kan vinna fröer från min trädgård.

    Hoppas du vill vara med/ Mimmi

  4. Mmm, härlig gryta!

    Har du ingen kudde att hålla framför ögonen när det blir läskigt? 🙂

  5. ÅH älg som är så gott! Jag älskat vilt och älg är en favorit 🙂 Den här grytan låter toppen!

  6. MIMMI:Då får ni titta in på vårkanten! Jag ska kolla in din tävling Mimmi!

    ANNELI:Ja den blev rätt god, en av mina bättre faktiskt!

    ÅSA:Ha ha det räcker inte med en kudde!

    KARIN:Ja visst är det gott med vilt!

  7. Åh så gott det såg ut..hm få se nu? tror nog att jag har allting hemma..
    Måste nog härma ditt recept tror jag..
    Mvh

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*