Blodpudding är min favoritsnabbmat…….

…..utan tvekan och det är gott fast man inte har bråttom också. Vad beror det på att så många hatar blodpudding? Är det blodet tro? Fast visst äter vi rätt mycket andra konstigheter? Nu har jag aldrig gjort egen blodpudding men tror att jag nöjer mig med “köptas”. Lingonsylt och bacon är ett måste till men jag provade tranbär och havtorn från frysboxen, gott men lite för syrligt så dom fick lite socker på sig.

Fredag imorgon igen, hjälp vad veckorna går undan! Jag slutar tidigt så om solen skiner blir det långpromenad men om snön fortsätter att vräka ner då blir det snöskottning.

Vad ska man laga till fredagsmiddag då? Har ni några bra tips?

3 Kommentarer

  1. Älskar blodpudding å de gör resten av min familj också! Jo, det är väl så, blodet avskräcker många, av bara namnet… Men det är verkligen gott!! Stekt fläsk o potatisbullar till o en liten klick riktigt smör på blodpuddingen ska de va, å så lingon såklart. Och rivna morötter! Du skulle prova göra egen, jag har inte gjort de, men jag klurar på de! Blod kan man beställa från sin matbutik i samband med deras köttleveranser bara man säger till i tid. hoppas allt är bra med dig och Norrland! 😉 Kram kram…

  2. Mmmmm, gott med blodpudding! Det åt vi tidigare i veckan. Jag har heller aldrig gjort egen men jag kommer väl ihåg den hemlagade som mamma gjorde när vi hade egna grisar hemma. Jobbigt var det förstås, att vispa och vispa, så att inte blodet stelnade. Men det blev himmelskt god blodpudding!
    En trevlig helg önskar jag dig och de dina!

  3. Ja på din bild ser det ju riktigt gott ut, jag blir NÄSTAN sugen. Men nej…… Det går inte! Tycker att det smakar xxxxxxx. Men gärna bacon! Kul med havtorn och tranbär till.

    Hoppas att du får en skön helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*