Jag tror att jag ätit mitt livs godaste fondue i helgen, det var så gott att jag glömde kameran och bara njöt! Flera sorters kött som legat i olika marinader ( där har jag lite att lära mig), härliga såser och världens största klyftpotatisar av fina bakpotatisar (bra jobbat Peter!) Inte ofta man nöjer sig med en klyfta krispig potatis. Nu är det bara att hoppas att de inte ändrar menyn tills nästa år.
Här är kakan som gjorde till helgens roligheter!
Ryttarkakan
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smält smör
Kokostosca
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos (200 g)
1. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner de övriga ingredienserna.
2. Häll smeten i en pappersklädd långpanna, 30 x 45 cm.
3. Grädda kakan 10-12 minuter i 225 graders ugnsvärme.
4. Blanda smör, socker, grädde och sirap, koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning så det inte bränns.
5. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.
6. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter tills kokostoscan fått lite färg.
Den var supergod 😀
En sån kaka gjorde jag i torsdags. Den blev superdupergod!
Var åt du din fondue? Det låter ju väldigt frestande.
Bra blogg 🙂
Men jösses, TACK för detta recept, åt en sådanhär kaka på ett café för inte så länge sedan och glömde bort att fråga efter receptet. Det är väldigt sötsliskigt, men ack så gott!
Trevlig blogg, här kommer jag kika in oftare!
MVH Li
Fondue är så himla gott, finns det något bättre att servera när man vill ha en långsittning:) Många goa såser och tillbehör, slörp.
Kakan låter riktigt god, men nu tar vi tag i kragen och spar allt sött till helgerna.
Oj så gott!
Jag fullkomligt älskar den här kakan, men jag hade aldrig hört namnet ryttarkaka tidigare på den. Å andra sidan kallar jag den för kladdkaka med kokostosca så det låter ju vettigt att den faktiskt har ett ordentligt namn…. 😉