Varför inte veva ihop en chilibea till goda köttet i helgen?

Vilken dag jag haft! Jag fattar det knappt själv men det har varit ett gäng reklamfilmare hos mig i eftermiddag som täckt fönster, riggat lampor och mikrofoner och hej och hå vad roligt det va! Nervöst? Yes yes yes men dom var så himla snälla och sa så snälla saker så jag glömde bort lite av fjärilarna i magen och min hemska kråkröst. Om det nu blir något av mitt surr och svammel så berättar jag då…..kanske…

Egentligen var jag inte receptsugen utan bara berättasugen men här kommer en sås som jag gjorde när vi åt fondue för ett tag sedan, den är inget för er som har fettnoja! En persiljekvist brukar det vara i de flesta recept men det var jag utan så det fick bli en selleriblast och som ni vet så går det liiika bra med selleri! (Nej den var off, nu skäms mina barn;))

CHILIBEASÅS
1 miniliten lök
3 msk vinäger
1/2 dl vatten
persiljekvist
8 vitpepparkorn
3 äggulor
1 msk grädde
200g smör
1-2 tsk sambal
1-2 tskhonung
salt, cayenne, citronsaft
dragon i vinäger eller torkad/färsk dragon

1. Koka upp vatten i en kastrull till vattenbad.

2. Smält smöret och håll det varmt.

3. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och lite torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår och sila.

4. Vispa äggulor, grädde och den silade vätskan i en kastrull.
 
5. Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa rejält tills det tjocknar.

6. Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning.Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret.

7. Smaka av såsen med sambal, hackad dragon, honung,  ev. pressad citron, en gnutta cayennpeppar och salt. 

8. Värm inte den här såsen för då skär den sig så lätt iaf för mig! 

När gänget åkte hem till huvudstaden så åkte vi till Ånge och firade världens bästa Petter som fyller 23 år i morgon! Nu ska jag packa lite och dra till fjällen resten av helgen, ha en trevlig helg mina vänner!

8 Kommentarer

 1. Lät svårt men spännande, får ge utmaning till min son Andreas som går Hotell och restauranglinjen även om han valt servering som inriktning tredje och sista året..hihi

 2. Nämen Karin så roooligt, har velat vara en fluga på din vägg:), fast har du sagt A så får du nu säga B. Trevlig helg/Kram

 3. Ja, där ser du, du fixa ju de!!

 4. Cathrine: Vad kul för dig med en matintresserad son, antar att du får provsmaka mycket!

  Torun: Ja det var grymt roligt och jag lovar att skvallra om jag blir med på reklamen.

  Katri:Ja det vet vi ju inte riktigt än men jag hade iaf askul!

 5. Vad roligt du verkar ha haft det. Jag hoppas att det blir du.

 6. Låter minst sagt spännande, kan det vara mljonlotteriet som varit på besök…:) Håller tummarna för dej!

 7. Vad rolig din blogg verkar vara! kommer verkligen att läsa igen! (: Hoppas du har en rolig dag (:

 8. Vad spännande!

  Din chilibea låter himla god så den smaksättningen blir det nog nästa gång vi gör bea.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*