Saffranspannkaka med grädde och salmbär

Äntligen kan jag stryka saffranspannkaka på min “smakalista” för nu har jag varit på en trevlig vinlotteriträff och där bjöd Anna-Lena och Viktoria på det till efterrätt. Det var jättegott och här finns det ett recept! Nu hade jag flax och vann 6 flaskor vin också så nu får man se om det blir lagring, sås eller kanske träning! I´m working on it men just nu är det godast i sås.

Veckan har som vanligt rusat iväg med både jobb och roligheter på kvällarna. Middag i veckan? Ja det har blivit rester från frysen, världens godaste potatissoppa hos mamma och snabba omeletten en av dagarna.

Omelett är den perfekta raket och restmaten och man tager såklart vad man haver!

BACONOMELETT 2 port
4 ägg+ 6 msk vatten, grädde eller mjölk
1 paket bacon
8-10 champinjoner
8-10 småtomater
2 nävar bladspenat
2 dl riven ost
salt peppar
smör

1. Stek hälften bacon och champinjoner i lite smör eller hoppa smöret om du är på det humöret!

2. Tippa i hälften av äggsmeten som du kryddat och lägg på hälften av tomater, ost och spenat.

3. På med lock någon minut tills omeletten stannat och osten smält.

4. Ja då tar du repris från punkt 1 så får du omelett nummer 2.

Ha en trevlig helg! Jag hoppas att det blir någon mumsig fredagsmiddag i mitt kök men jag vet inte riktigt vad……..

4 Kommentarer

 1. Vilken fin design!! 🙂
  och gott det såg ut med saffranspannkaka, vill jag prova!

 2. Tjena sväjgan 🙂
  Snygg design!
  Tack för senast! Kul att du vann på vinlotteriet… Kom gärna och hälsa på 😀
  KraM

 3. ANNA:Ja den pannkakan ska jag göra själv men det blir nog svårt med salmbären:)

  MARIA: Tack själv Maria, du får väl komma upp och hjälpa mig med vinet!

 4. Supersnygg design!!! Saffranspannkaka har jag länge tänkt testa, får nog ser till att det blir av snart =)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*