Lax med stekta grönsaker och örtsås

Oj vad det känns konstigt annorlunda på bloggen nu men tack snälla snälla Lisa det blev liksom vår här på något sätt. Jag har tur som har en datasupport för det där med design är inte min grej, skulle behöva lite designhjälp här hemma i huset också för till veckan kommer en kille och tapetserar vardagsrummet. Inreda och möblera är inte heller min grej…….

Det har varit en skön lördag för mig, bullbak i morse och en liiiiten städning (inte så stor idé med slipdamm och sågspån i luften),  en stormig prommis med Katri, en lång testund och efter det en lätt, snabb och god middag!

LAX MED STEKTA GRÖNSAKER 2 port
2 portionsbitar lax
presssad citron
2 fänkål, inte så stora
100g broccoli, testade färsk sparrisbroccoli
1 röd paprika
1 liten rödlök
2 klyftor vitlök
smör
salt och peppar

1. Pressa rejält med citron på fisken, salta, peppra och stek i smör.

2. Stek under tiden i en annan panna grönsakerna och börja med de hårdaste och avsluta med lök och vitlök.

3. Krydda grönsakerna och ät tillsammans med grönsakerna och såsen.

Buljong och creme fraiche är min enklaste och snabbaste såsbas som det bara är att krydda upp med favoritsmaken: vitlök, grönpeppar, citron, goda osten, dijonsenap, dragon, rosmarin, basilika ……ja listan kan göras hur lång som helst!

ÖRTSÅS 4 port
1 dl vatten
1/2-1 fiskbuljongtärning eller fond
2 dl creme fraiche 34%
1 dl kryddgrönt, koriander, dill, gräslök eller persilja
gurkmeja pudrade jag i bara för att få en gul sås

1. Koka upp vatten och buljong.

2. Tippa i creme fraichen och det gröna och låt det koka ihop någon minut.

Nu ska jag proppa i mig svart te och cocacola så jag är piggelin ikväll och natt.  Jag ska skjutsa mamma till Sundsvall för hon ska ut på långresa, tre veckor i Spanien. Jag har en tuff och pigg mamma och det enda hon borde oroa sig för är väl att jag ska sköta om alla hennes fina orkideér…………….

6 Kommentarer

 1. Så fint du har fått det här på din blogg nu när Lisa fixat och grejat!
  Din saffranspannkaka ser så smarrig ut. Nog för att jag tillfälligt fick nog av den, när jag körde ut mängder av den på Toftagården under en hel sommar. Det dammade in busslass emellanåt som skulle äta det mest gotländska av allt.

  Ha det gott, Karin hälsar Mimmi från berget i Värmland.

 2. Å du, ha en jätteskön semester där ner. Kram Mimmi, igen..

 3. Orkidéerna fixar du lätt! Jag älskar dom för dom är de enda blommor man kan glömma att vattna.

  Så ni har lodjur vid husknuten. Spännande! Ser fram emot en björnsafari till våren. Du har ju lite tur i alla fall vad det gäller björnspaning.
  Titta gärna in till veckan. Det vore kul-länge sen vi sågs (utom när vi vinkat till varandra i bilen)

 4. Ja, nog va promenaden stormig allt, och inga lodjur såg vi. Tack för en trevlig dag min vän!

 5. Så fint du har fått det! Tycker det blev kanon!
  Maten gillar jag också 🙂

 6. Hej,
  Har smygit runt här en del sista tiden, då jag är i desperat behov av lite nya recept 😉

  Måste bara berömma dig för alla bra recept, lättlagat och gott. Och snygga bilder, som ger inspiration och längtan att prova på själv.

  Ha det gott
  /Marie

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*