….det måste väl vara det allra vanligaste laxreceptet? Men vad gör man inte när dottern efterlyser ett nytt inlägg på bloggen och det här bara låg och vilade. Igår bjöd Frida (dottern) på en jättegod korvstroganoff (läs: jag bjöd in mig själv på middag när jag åkte förbi hennes hus och var aphungrig) och idag blev det sallad på Knutstation så jag har inte stått vid spisen på 2 dagar. Ibland är det enkla det godaste och det stämmer med den här firren tycker jag!
SALTBAKAD LAX 4 port
600g hel laxfilé
3 dl grovsalt
citron, vitpeppar
1. Lägg laxen med köttsidan ner på saltet och kör i ugnen 175 grader i 20-30 minuter
2. Dra bort skinnet, skrapa bort det mesta av saltet, peppra lite och servera med pressad potatis, citron och romsås.
ROMSÅS
3 dl creme fraiche, yoghurt eller liknande
1 stor burk stenbitsrom eller “finrom”
1 liten hackad rödlök
salt och peppar
1. Blanda ihop allt och smaka av med kryddor, klippt dill är också gott i såsen.
Den där såsen är ju bara för god, den håller i alla väder. Jag brukar ha dill, persilja och gräslök i också.
Vad fint du har fått det här, jätte tjusigt.
Den där gravade älgrullen måste jag bara testa såg ju så himla gott ut.
Önskar dig en härlig dag!
Jag längtar efter att få äta lax! Min sambo har någon slags avsky till lax så jag äter tyvärr det väldigt sällan här hemma. Men snart får han nog offra sig tror jag 🙂
THERESE: Håller med dig,såsen är bland det godaste som finns till fisk och inte dumt med en massa grönt i heller. Testa rullen, jättegod tyckte jag!
KARIN: Ja det är tråkigt när man inte gillar samma saker. Passa på och ät lax när du har några goda rester till mannen!