Fläskfilé i ugn med krämig sås

Det har varit en riktig “långlördag” idag men drar man inte ner rullgardinen ordentligt så får man skylla sig själv. Tittade på klockan 6.20, kul eller hur? Det blev en promenad efter ett tag med en lika morgonpigg kompis. Resten av dagen har gått i ultrarapid, tvättat, sorterat, lastat gamla toaväggar på släpvagnen, ut med det gamla och in med det nya! Tyvärr blir det några veckor utan dusch men det är en baggis, svärisarna bredvid har en skön dusch. Jag bakade en tuppkaka som man bara inte kan misslyckas med…. men det kunde jag, får se om det blir arraksbollar av “torrkakan”. Nu ska jag ut och googla på duschväggar, det känns som ett vilsamt renoveringsjobb!

Jag brukar oftast bara steka fläskfilén men idag ville jag ha något såsigt och mycket sås blev det, men det är gott det!

FLÄSKFILÈ I UGN 2-3 port
1 fläskfilé
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 dl kraftig buljong/vatten+fond du chef
100g vitlöksost typ creme bonjour
1-2 tsk sambal
1,5 dl riven ost med smak
salt och peppar
olja till stekning

1. Skär bort senor och skär köttet i skivor .

2. Stek köttet hastigt i het olja och krydda.

3. Lägg över köttet i en ugnsform.

4. Lägg allt utom osten i pannan och låt det koka ihop till en sås.

5. Häll såsen över köttet, strö över osten och kör i ugnen i 200° i 10-15 min. Dra upp på grill de sista minuterna om du vill ha färg på osten.

Jag kokade Blå Kongo och pressade, fin färg tycker jag.

Trevlig lördag till er alla!

5 Kommentarer

  1. Den där såsen lät riktigt god! och vilken häftig färg blå congo har! Vilken effekt på middagsbordet 🙂 Jag önskar dig en fortsatt skön söndag! Kram Karin

  2. Vi håller också på att rusta vår toa, mellan varven av allt annat, precis grundmålat brädorna till taket.
    Solig Söndag/ Mimmi

  3. Va snyggt det där moset ser ut. Blir riktigt sugen! Oj så jobbigt det låter med att riva ut badrummet. Men snyggt blir det när det är färdigt. Hoppas att du haft en skön helg!

  4. Låter som ett lagom jobb, att googla…
    Moset ser härligt ut, perfekt till påsk med lila!

  5. Hjälp vilken färg på den pressade potatisen!
    😀

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*